Inför V86 (jackpot): ”Tuff att stå emot över ett upplopp”

43

inför v86® (jackpot) ”tuff att stå emot över ett upplopp”

Monté eller sulky. För McGarret spelar det ingen roll. På onsdag är han ett hett bud på V86®.
– Han är fantastiskt allround. Det enda han inte gillar är tung bana, säger hästens tränare Jesper Hedqvist.

På onsdag är det Åby och Solvalla som delar på V86®. Omgången kryddas med en jackpot och en tänkbar spik kan McGarret (V86-2) vara. Sexåringen har visat en strålande form på slutet och gjort det både bra lopp både i monté och framför sulkyn.
– Han har varit jättebra och senast så travade han 1.13 sista varvet och hade vilopuls efter mål. Nu kanske det inte blev så mycket till lopp, men man kan inte mer än vinna. Det var väldigt välförtjänt tycker jag. Han har varit tvåa i de tre starterna innan segern och fått ge sig med knapp marginal varje gång.
Om McGarret är etta eller tvåa så kan han titulera sig miljonär.
– Det vore häftigt och bra gjort. Ändå hade han en svag säsong förra året och hittade aldrig stilen någon gång. Vi ändrade en hel del, bland annat träningscamp och det har slagit väl ut. Nu har han väldigt fin form och jag tycker att det ser ut som en ganska bra chans på onsdag. Jag har respekt för Astronascente Zac som är en bra häst och har ett passande spår, möjligen är han inte på topp då han inte har startat på ett tag och måste tävla med skor.

Stjärnan i stallet
Jesper Hedqvist har 16 hästar i stallet och McGarret är stjärnan.
– Det är skönt att ha en sådan häst i stallet. Han är som sagt väldigt allround och kan både springa långa lopp som korta och har inga problem att tävla med skor, jag har testat barfota några gånger, men märker ingen större skillnad. Det enda han inte gillar är när banan blir tung och det är det sällan som tur är.
Att han är så allround och tävlar lika bra med skor har gjort att matchningen är utstakad.
– Jag valde att låta honom ta det lite lugnt i somras med tanke på vintern. Pengarna är lika mycket värda den här tiden på året. Skillnaden är att det går lite saktare i loppen och spåren har inte lika stor betydelse som på sommaren då det går fort varje meter av loppen. McGarret är tuff att stå emot över ett upplopp med rätt lopp och jag hoppas att han ska kunna vara med på V75 framöver.
Med McGarrets kvalitéer borde han vara en häst för Frankrike vilket även Hedqvist tänkt på.
– Visst har jag det och det är flera som tycker att vi ska ta chansen. Han står bra inne på pengarna där nere och kan tävla i både monté och sulky så visst kittlar det lite, men jag har inga direkta kontakter och det är ett stort projekt att dra igång. Vi får se helt enkelt, jag tror att han kommer att hävda sig väl i silverdivisionen i vinter och matchar honom för det för tillfället.

Föregående artikelFem tippar V75 till Solvalla 26 december 2021
Nästa artikelV75 Winter Burst – tradition för travälskarna

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.