Inför V86 (jackpot): ”Vi ser fram emot att starta den här hästen”

186

inför v86® (jackpot) ”vi ser fram emot att starta den här hästen”

Åtta starter, sex segrar. Det har börjat riktigt lovande för Wittgenstein.
Nu hoppas stall Tomas Pettersson och Jenni Åsberg på ny seger i raden för det fyraåriga löftet.

 Öst och väst samsas om onsdagens V86®Xpress när Solvalla och Åby delar omgången.
Söderut, närmare bestämt mot huvudstaden, beger sig Bollnästränaren Tomas Pettersson som delar tränarrörelsen med sambon Jenni Åsberg. Det är på den senare träningslista som 8 Wittgenstein (V86-6) återfinns, en häst som hittills varit en frekvent besökare av travbanornas vinnarcirklar.
Sex segrar på åtta starter är fuxens imponerade facit hittills i karriären.
Wittgenstein är namngiven efter den inflytelserika österrikiska 1900-talsfilosofen med Ludwig som förnamn, men hästen verkar inte särskilt komplicerad. Styrkan har varit valackens främsta tillgång i vapenarsenalen så här långt.
– Han har ju vunnit de flesta lopp som han varit med i så det är klart att vi har våra förhoppningar på honom. Hans bästa egenskap än så länge är väl hans styrka och så har han ju sin inställning. Den visade han ju senast och har gjort även tidigare, berättar Tomas.
En stark och tuff fyraåring. Ni övervägde aldrig derbyuttagningarna?
– Nja, det fanns väl med i periferin, men vi tyckte väl det kom lite för tidigt för honom och vi var väl lite rädda att det i så fall skulle göra större skada än nytta för honom.
Hur ser planen ut framöver då?
– Vi har väl vår lilla plan för honom, men det håller vi lite för oss själva än så länge…men han är ju inkvalad till en STL-final och det är klart att det är ett av målen vi har för hästen.

Gillar distansen – läget behöver inte bli fel
Wittgenstein inledde tävlingskarriären med fem raka segrar.
Efter att därefter varit sexa, respektive trea i mål, returnerade fyraåringen till förstaplatsen senast det begav sig på Dannero. Hästen visade sitt fina löphuvud när han trots utvändigt ledaren sista varvet satte nosen först i ett Klass 2-försök.
– Han gjorde ett bra lopp på Dannero. Det var en rejäl insats som hästen gjorde, han är rätt så bra. Han brukar få lösa det själv i loppen, men han vann ju på ett bra sätt.
Senast var det lång distans. Precis som det är nu på Solvalla. Men nu är det också åttondespår i volten.
– Ja, nu fick han ju ett stängt spår i voltstart och det kan väl kanske vara rätt så bra för honom. Hästen har gått flera rätt så tuffa lopp nu så det kan vara bra för honom att komma igång lite snällt här. Sedan är vi ju lite utelämnade från det här spåret också, så är det, det måste lösa sig.
Men vi måste ändå räkna med bra vinstchans igen?
– Jo, men det är klart att vi hoppas lite. Samtidigt går han ju upp i klass hela tiden så man vill vara ödmjuk inför det, men han verkar fin i träningen och allt sådant där och vi ser fram emot att starta den här hästen, säger Tomas Pettersson som också meddelar att det inte blir några utrustningsändringar.

Föregående artikelFärdigtävlat för Racing Brodda
Nästa artikelGlimmas Dagens Dubbel onsdag 30 augusti 2023

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.