Inför V86: Jakobsson med ny Vox på V86

53

Inför V86: Jakobsson med ny Vox på V86

Krister Jakobsson är spekulant på en seger i V86® på onsdagen.
Formen kunde inte vara bättre på fyraåringen Capone Vox och Bollnästränaren tar hand om tömmarna själv i loppet – med ett i sikte
– Gärna spets. Han är ganska rejäl ut och vi får försöka vara med lite på noterna när bilen släpper.

Ett lopp med 15 hästar och bilstart inleder det stora streckspelet på onsdagen på Bergsåker.
Krister Jakobsson visste att han skulle få ett bra spår med Capone Vox när han anmälde till loppet med en så kallad ”spårtrappa”.
Nu blev läget blev perfekt med ett andraspåret bakom bilen.
– Han har tjänat 200 000 kronor så här långt och möter ju lite mer rutinerade. Men visst tycker jag att han ska räknas tidigt – på formen han har och på det han visat i loppen på slutet.
Bollnästränaren åker med två hästar i lasten till Sundsvall på onsdag. Capone Vox och I’ll Fixit är två av blott tre hästar som är igång och startar från stallet.
Jakobsson bygger underifrån för dagen. Av 19 hästar på träningslistan är 14 tvååringar och ettåringar.
Sex av de yngsta ska vidare till Bergsåkerstränaren Daniel Wäjersten så småning om.
– Vi har tagit in sex ettåringar från Wäjersten och resten är våra egna. Det passar mig bra att ha dragit ner på rörelsen lite. Jag har hållit på med det här i 30 år och pallar inte med så många starthästar längre, säger Krister Jakobsson.

Ny Vox-häst på gång
Dexter Frontline var en tidig stjärna hos Jakobsson som slutade tvåa i både kriteriet och derbyt.
Pålitlige Narold Vox med över fyra miljoner intjänat, pensionerades i år och valacken går nu som gårdshäst hemma hos uppfödarna, tillika Krister Jakobssons föräldrar.
Capone Vox är en av familjens nya Vox-hästar.
– Jag tycker att han har gjort det bra och det är framför allt på slutet här som resultaten kommit. Jag tror säkerligen att han är gynnad om det går att tävla barfota igen på onsdag. Han har gått hyfsat med skor men har gått bäst utan, säger han.

”Kändes riktigt bra”
I den näst senaste starten slutade valacken tvåa i fyraåringsloppet Anders Kihlströms Minne hemma i Bollnäs med galopp på vägen.
För två veckor sedan blev det seger på Bergsåker från favoritpositionen ledningen.
– Det blev ju enkelt till ledningen och sedan fick vi pulla upp. Men det gick grymt fort till slut framför allt genom sista sväng där han gnuggades av en på utsidan men han vann ju med huvan kvar. Det kändes riktigt bra. När Kontio körde hoppade han bort mycket efter att ha blivit uppskärrad av en incident i omstarten. Han svarade för en enorm upphämtning.
Capone Vox uppträder som en häst i form!
– Ja, det är klart att formen sitter ju där. Han är ganska rejäl ut men risken finns alltid att man blir överflyglad, så vi får se. Vi får helt enkelt försöka att vara med lite på noterna när bilen släpper.
V86-7 är ett annat lopp med spårtrappa och där inleder 11 I’ll Fixit i andraledet tillsammans med Ulf Ohlsson. I december 2019 skrällde valacken i just V86 på Bergsåker. Ingen seger sedan dess dock…
– Han har haft problem bland annat med en hov som varit lite knöligt till och från och var borta ganska länge. Nu har han gjort fem starter och varit lite seg att få igång tycker jag även om jag var relativt nöjd med honom senast. Han gick ganska fort sista rundan i Bollnäs och formen kommer mer och mer. Han gör säkert en bra insats men att han ska vinna loppet har jag svårt att tro. Capone Vox är min chans.

Föregående artikelFem Tippar V75 till Jägersro 20 november 2021
Nästa artikelInför V86: I fjol radade syskonen upp segrar i november och december

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.