Inför V86: Jeppe Juel och Fortnite jagar revansch

44

inför v86® jeppe juel och fortnite jagar revansch

Sparade krafter i Sylvesterloppet och galopp senast.
På onsdag när V86® avgörs på Solvalla och Åby jagar Fortnite revansch.
– Jag har en väldigt bra häst och tror på en mycket bra chans, säger Jeppe Juel.

Jeppe Juel har siktat högt med Fortnite och valt att startat honom i tuffa lopp i Sverige. Nu har det inte riktigt gott som dansken hoppats och Fortnite har fått dålig utdelning.
– Det har varit väldigt frusterande att åka hem från både Axevalla och Solvalla, berättar Jeppe Juel.
Fortnite var med i det penningstinna Sylvesterloppet på nyårsafton och hade inget tur och satt fast med alla krafter kvar.
– Vi hade varit långt framme om vi bara fått fritt i tid. Hästen kändes jättefin och tyvärr var det mycket pengar som vi gick miste om.
Att ställa av Fortnite var inte att tänka på och Juel tog sikte mot Solvalla och ett V75-lopp och valde att sätta upp Björn Goop som kusk.
Tyvärr slog Fortnite ihop och galopperade. Både häst och kusk var lite för laddade. Ibland blir det fel och det är bara att bita ihop och komma igen. Hästen kändes väldigt bra både innan och efter loppet och håller toppformen.

Tror på bra chans
På onsdag åker Jeppe Juel till Göteborg och V86® på Åby och är riktigt revanschsugen.
– Ja, nu måste det väl ändå vara hans tur. Loppet är lämpligt och lång distans har han inga problem med. Jag tycker det ser bra ut på förhand och jag tror på bra chans.
Fortnite är en av stallets bättre hästar och Juel har höga tankar om honom inför det här året.
– För mig är det en lördagshäst och han har mycket pengar att tjäna om han får vara helt och frisk. Vi får se vad som händer efter loppet på onsdag. Säsongen är lång och jag vill ha häst länge. Jag räknar med att vi kommer att resa till Sverige fler gånger under året.
Till sist, hur står det till med stallets stjärna Garfield som dominerade i Danmark som tre och fyraåring?
– Han slutade tvåa i det danska derbyt och det var en besvikelse, hästen var dominant innan, men tyvärr var han inte riktigt som bäst den dagen. Han laddar om och tränar på. Det är en häst jag har stora förhoppningar på och stressar inte. Jag drömmer om att startat honom i Prix d’Amerique. Det låter kanske lite väl magstarkt, men slutar man drömma och hoppas så ska man nog inte hålla på med den här sporten.

Föregående artikelAllsvenska kuskligan: Persson upp i topp
Nästa artikelFem tippar V75 till Solvalla lördag 4 februari 2023

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.