Inför V86: Juel varnar för nyförvärvet

102

inför v86 juel varnar för nyförvärvet

Efter en trög sommar laddar Jeppe Juel om.
På onsdag lämnar han Danmark för Mantorp och V86®.
– Jag har bra feeling för Hilton. Det är en häst av rätt kaliber, säger dansken.

Jeppe Juel tillhör det danska toppskiktet både som tränare och kusk. I år har det gått lite grus i maskineriet och sommaren har inte alls varit så bra som stallet hoppats.
– Vi har haft problem med infektioner och det har varit svårt att bli av med det. Tack och lov så är det på rätt väg. Hästarna känns mycket bättre och det är ett annat tryck i dem nu igen och det känns väldigt skönt, säger Jeppe Juel.
Nu hoppas han kunna ”skörda” i höst och mycket handlar om hur det går för stallets stjärna Garfield.
– Det är en fantastisk häst och den bäste som jag har tränat och han har hittills varit dominant i kullen här i Danmark. Han lekte hem kriteriet som treåring och har bara fortsatt att vinna de större årgångsloppen här och nu är det derbyt som vi går för. Jag har stora förhoppningar på honom.
– Garfield är smart och gör bara vad han måste och lägger inte energi på något annat. Han har kapacitet och ”skalle” för att vara med i de större loppen och då menar jag inte bara i Danmark utan även i Europa. Jag tror till exempel att Garfield är en minst lika bra häst som Extreme. Nu är det derbyt som gäller och efter det får vi se. Förhoppningsvis kan vi vara med i Europaderbyt och eventuellt Criterium Continental.

”Kan vara en rolig outsider”
På onsdag tar Jeppe Juel resan till Mantorp som arrangerar säsongens sista V86® utan Xpress.
– Jag tycker att Hilton är bästa chansen, men jag vill varna för Muscle Lane som gör sin första start för mig och han tränar starkt.
Vi tar det i tur och ordning och stallet har två hästar i V86-6.
– 1 King Slayer (V86-6) är en häst som jag har trott mycket på, men han har varit en besvikelse. Nu hoppas jag att han är på rätt väg. Peter Ingves körde senast och han tyckte att hästen kändes väldigt fin. King Slayer tränar bra och har fått ett mycket bra spår. Han kan öppna bra och lär få en fin resa och jag tror och hoppas att han kan vara bland de tre.
– 11 Muscle Lane (V86-6) gör sin första start för mig. Hästen tränades tidigare av Steen Juul och gjorde det väldigt bra och sedan flyttades hästen till Frankrike där han åkte på en allvarlig skada. Jag har haft honom ett tag och det är en jättefin häst med hög kapacitet. Han tränar starkt och hade vi haft ett bra spår, typ innerspår så hade jag trott på toppchans. Nu är vi utlämnade och måste ha en hel del tur. Muscle Lane kan vara en rolig outsider för han är bra för klassen.
– 1 Hilton (V86-7) är en jättefin treåring. Han svarade för ett mycket bra lopp i sin senaste start från ett dåligt läge på Solvalla och tufft motstånd. Efter det har han haft lite problem med sina blodvärden. Nu tränar han bra igen och det är en häst som jag håller högt. Hilton kan öppna bra och jag laddar från start och kör i ledningen om vi kommer dit. Det är bra motstånd samtidigt har jag en bra häst med ett perfekt spår och jag hoppas att vi ska kunna slåss om segern. Jag har en bra feeling för honom.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.