Inför V86: Kanonstart i nya regin: ”Blir bara bättre och bättre”

155

pay me mal 720x414 jpg

Fjolåret för Jörgen S Eriksson var en stor succé och stallet firade nyåret med rekordsiffror.
Utmaningen att prestera lika bra i år beskriver dock Eskilstunatränaren som tuff – men han sitter lugn i båten.
– Det går inte att spänna bågen efter bara en månad in på året, men blickar man framåt så har hästarna betydligt mer pengar på sig i år vilket gör att det kan bli halvsvårt att slå fjolårets siffror. Vi får ta det lugnt och se hur året urartas, som hästägare måste man ha tålamod blandat med flyt för att lyckas.
Målet med 2024 är att prestera bättre på unghästsidan där Jörgen själv anser att han hade ett ”katastrofår”, men kortsiktigt ligger fokuset på 1 Pay Me (V86-8) som är anmäld till veckans V86.
– Det är en otroligt spännande häst som vi köpte in i höstas. Han har gjort tre starter i min regi, en seger och dubbla andraplatser, och jag känner att han blir bättre och bättre, säger Jörgen.
Hur mår hästen efter senaste starten?
– Vi gjorde lite ändringar inför senaste loppet som föll väl ut och vi var positiva efteråt. Han skulle starta för några veckor sedan men skadade sig i hagen och vi blev tvungna att skjuta på det. Nu är allt under kontroll och han har tränat för fullt.
Vad tror du om hans chanser på onsdag?
– Han står perfekt inne på pengarna till den här starten. Spår 1 är lite chansartat, men hellre det än bakspår. Det är också en fördel att Jorma kör, han körde honom i tidigare regi. Hoppas att det går att ladda lite med honom. Jag tror på en bra prestation.
Några utrustningsändringar?
– Vi ändrar från järnskor till aluminium runt om och ett halvstängt huvudlag, säger Jörgen S Eriksson.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.