Inför V86: Kommer beviset ikväll?

81

inför v86 kommer beviset ikväll?

Show Must Go On gör aldrig mer än han måste.
I lite lättare konkurrens har det blivit två segrar och tre andraplatser på fem starter i karriärupptakten och kanske har fyraåringen vaknat så pass nu att det kan bli seger i onsdagens Solvalla V86®.
– Han har det lätt för sig – men har helt klart mer att bevisa, säger tränaren Svante Båth.

Solvalla rundar av V86® på onsdag med ett lopp för fyraåriga hästar med högst 150 000 kronor intjänat.
Tvååringstävlande var aldrig aktuellt för den lite sene individen Show Must Go On som debuterade först under hösten som treåring förra året.
Solvallatränaren Svante Båth har 114 hästar i träning. 25 av dessa fyllde fyra år vid årsskiftet. Show Must Go On rankas inte som någon av de bättre fyraåringarna i stallet. Ännu så länge ska tilläggas. För djuren utvecklas olika och valacken ägd och uppfödd av Caramera AB i Bjärred lär ha sin bästa period framför sig.
Show Must Go On har en skön stil på banan och levererar fina insatser i en lite oansträngd stil. Hästen verkar helt enkelt inte bry sig alla gånger.
Men det ”driver på” för denne långklivande herre när han förbättrar sig i loppen och efter två fina andraplatser i september i fjol kom segrarna –  två på raken – under samma månad.
För fyra veckor sedan var det dags för årsdebut. Ulf Ohlsson körde sig till ledningen 1500 meter från mål och valacken fick bara ge sig mot Petter Lundbergs Loveyouecus sista biten.

”Svarade väldigt bra på utrustningen”
Svante Båth om hästen som aldrig gör mer än han måste:
– Han var tidigt lite trög och jag fick plocka fram lite grejer direkt han började tävla för att lura honom lite. Rycktussar och lite andra grejer. Det var utrustning tidigare än vad jag hade velat kanske men han ”vaknade” och svarade väldigt bra på det där, säger Solvallatränaren.
Båth var mycket nöjd med andraplatsen i årsdebuten.
– Show Must Go On var verkligen laddad. Så efter loppet senast fick jag order av Uffe (Ohlsson) att plocka bort det stängda huvudlaget. För nu var han lite väl energifylld i stället. Att han behövde loppet senast visste vi och han bör ha gått framåt med det.
Det helstängda huvudlaget som han blivit mer fokuserad av hittills plockas alltså bort. Hur resonerar du i övrigt i utrustningsväg?
– Exakt vad jag gör vet jag inte just nu. Om vi sätter på honom can’t see back-muffar eller något annat på huvudet. Jag ska även lätta honom men har inte bestämt mig hur mycket. Vi har haft järnskor på honom i varje start fram till nu, säger Svante Båth.
På onsdag kör Erik Adielsson för första gången och hästen fick ett tiondespår bakom bilen. Vad tänker du om segerchansen?
– Detta är det tuffaste motstånd han varit ute mot och det måste spelarna komma ihåg. Han är som de flesta av mina hästar anmäld till nästan alla storlopp för fyraåringar så det är ingen indikation på hur bra de är. Men han är en liten runner up naturligvis i stallet i år.
Så hur ska spelarna behandla honom i V86-8?
– Han ska med vid gardering av loppet. Han ska inte lämnas utanför systemet men han är inte heller någon A-häst i det här loppet. För han har lite mer att bevisa.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.