Inför V86: Malmins duo gör upp om segern igen

51

inför v86® malmins duo gör upp om segern igen

Kristian Malmin har två formstarka bidrag – i samma lopp.
Tränaren har goda förhoppningar att någon ur duon Sheena’s Boy och Delight Classic ska få segerdefilera på Bjerke.

 Dags för en ”svensk-norsk” omgång av V86® den här veckan.
Solvalla delar onsdagskvällens höjdpunkt med den norska huvudstadsbanan Bjerke. Den korta resan söderut mot Oslo från högkvarteret i Hönefoss gör Kristian Malmin med tre hästar inom V86®. I den femte avdelningen har stallet två hästar till start – och båda tillhör loppets favoriter.
Faktum är att 3 Sheena’s Boy (V86-5) och 7 Delight Classic (V86-5) stött på varandra flera gånger den senaste tiden. Så var fallet även senast, just på Bjerke, då Delight Classic via en virvlande avslutning fångade in sin stallkompis kort före mållinjen.
– Ja, Delight Classic var ju väldigt bra senast men här är det ett spår lite långt ut bakom vingen. Hästen skulle bli gynnad av ett lopp med lite tempo under vägen, det är sådana lopp som han trivs bäst med; när det blir rätt fart och han kan komma till slut, säger Kristian som fyller i:
– Formen är där och skulle han få sitt lopp så rundar han nog många till slut. Han kommer tävla med bakskor på igen nu, men han har gjort många bra lopp med det också, så det ska inte påverka så mycket.
Hur är det med startkvicke Sheena’s Boy då, kan han ta revansch nu?
– Sheena’s Boy var ju tvåa i samma lopp senast och ledde väldigt länge då. Hästen är riktigt ”kjapp” i benen och skulle han få ledningen igen så behåller han nog den länge, kanske hela vägen, så det ska vara ganska bra vinstchans för honom med.
Vilken ur duon ser du som den bästa segerchansen?
– Det är nog dagsformen och löpningsförlopp som avgör det mycket, jag tycker att båda ska ses med chans.

Kommer med två raka – ska också räknas
Kristian Malmin har en tredje häst till start under kvällen.
11 American Coffee (V86-1) som går ut redan i den första avdelningen ska inte nonchaleras av spelarna. Det femåriga stoet har fått upp ångan ordentligt i vinter och kommer med två raka segrar i en övertygande stil. Nu är dock läget av det tråkigare slaget.
– Hon är på rätt väg uppåt nu. Det är egentligen ett rätt så bra sto, men som haft lite problem en tid, med sjukdomar och så. Nu har hästen tränat fint under en längre period och det är verkar vara rätt så fin form på henne.
Spelarna ska räkna med American Coffee också?
– Nu fick vi ju ett rätt så dåligt läge med bakspår och det är kanske något tuffare motstånd än vad hon har mött på sistone, men hon är rätt så fin själv och skulle det klaffa lite under vägen så tror jag att hon kan vara med långt framme och kämpa även här.

 

Föregående artikelAllsvenska kuskligan: Magnus A Djuse veckans klättrare
Nästa artikelFem tippar V75 till ÅBY lördag 11 februari 2023

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.