Inför V86 12 mars 2014: Hultman 100% igen?

503

image-3

Solvallatränaren Stefan Hultman hade en bra kväll förra onsdagen.
En trippel på hemmabanan. Hundra procent.
Till onsdagens V86-tävlingar plockar han ut två av de färska vinnarna och smider medan järnet är varmt.
Det är dags för den tredje omgången av Onsdag Xpress med V86 och den här gången kör Solvalla tillsammans med Bergsåker.
Solvallas fyra lopp på kupongen håller god klass. Ska det gå som förra onsdagen då Stefan Hultmans stall blev hundraprocentigt och tre hästar startade och vann?
Stallets Tommy Berghagen övervakar ett träningsjobb från bankanten på Solvalla när vi ringer på tisdagsförmiddagen. Ett par treåriga ostartade hästar får bekanta sig med banan.
– Det är en fantastiskt fin förvårdag här i Stockholm och banan är bra. Underlaget borde rimligen bli lika fint till onsdagens tävlingar, säger Berghagen.
Två av hästarna som vann på Solvalla startar igen på onsdagen, båda på V86. 9 Vernin Starlight (V86-4) tvekade lite i den sista kurvan senast men kom igen och kunde sticka nosen först i mål.
– Han har en känslig punkt i sista sväng och har galopperat några gånger där tidigare. Men Örjan (Kihlström) körde varsamt och tog honom snyggt och fint runt sista sväng. Över upploppet sluggade sig hästen till seger på ett väldigt snyggt sätt och det var vi mycket nöjda med.

I striden igen?

Vernin Starlight galopperade en del som treåring och kastrerades under fjolåret. Något som gjort hästen lugnare.
– Men att säga att han är hundra procent travsäker går inte ännu. Förhoppningen är att han ska bli lite mindre spänd efter kastrationen och det känns ju som att han är på rätt väg. Tanken är att han ska tävla fortsatt med skor nu och med lite tur ska han kunna dyka upp i segerstriden. Som vi upplevde det galopperade Vernin bort en finalplats i kriteriet vid uttagningarna. Så kapaciteten finns och han har bra fysik

Vid favoritfall?
V86-6 är Avelsföreningens Jubileumslöpning för fyra- och femåriga ston. Innerspårets Denim Boko och Per Nordström blir stora favoriter och i förhandstipsen handlar mycket om att ekipaget ska leda loppet från start till mål.
Solvallastallet har 5 Rugiada Dei Rex till start, en italienska som tränats ute på Ekerö sedan i juli och i onsdags tog första segern i den nya regin.
– Hon har tävlat på jämnt och säkert utan att få vinna. Senast vann hon på en bra tid från ledningen och gjorde det snyggt och säkert och visade att formen sitter där. Det är klart att det ser lite tuffare ut den här gången. Hon galopperade från just ett femtespår näst senast men är egentligen inte osäker. Örjan känner hästen väl och garderar man favoriten kanske hon ska med. Tanken är att hon ska gå barfota runt om även den här gången, slutar Tommy Berghagen.

Fotnot: Onsdag Xpress med V86 är åtta lopp på en och en halv timme. Första start 19.05. Solvalla kör den här gången tillsammans med Bergsåker, banorna kör varannan V86-avdelning.

Mikael Wikner

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelNästagångare onsdagen den 12 mars 2014
Nästa artikelV86 Solvalla/Bergsåker 13 Mars