Inför V86: My Golden på revanschjakt

224

mygoldenpa

Fem segrar på fjorton starter och 1,2 miljoner kronor insprunget.
Trots det gnager ett liten revanschsug i Leif Witasp.
Kanske kan det suget stillas under onsdagens V86-tävlingar på Solvalla.
– Loppet ser överkomligt ut, säger Witasp inför My Goldens start i Oaksrevanschen.
Leif Witasp vet hur man tar fram unghäststjärnor.
Turbo Sund vann elva av 16 lopp och sprang in över två miljoner kronor som treåring.
På stosidan minns vi hästar som Oaksvinnarna Pink Lady och Pershinette. Och Nilema Lindy, som Witasp själv lyfter fram som det kanske bästa treåriga sto han tränat.
Det senaste tillskottet på Rättviktränarens stjärnhimmel är My Golden (V86-3).
Hon är inne på sin första säsong på tävlingsbanan och med Witasps dotter Kajsa Frick i sulkyn har hon varit med och slagits i alla stora årgångsfinaler.
– Hon har gjort det bra i stort sett varje gång. Styrkan är utan tvekan hennes främsta egenskap. Det enda hon saknar är den där riktiga kicken från start men vi hoppas att den kan komma vad det lider, säger Witasp.
Andraplatsen i långa E3 och tredjeplatsen i Svenskt Travoaks är de penningmässigt största framgångarna under året men prestationsmässigt håller Witasp segern i Breeders’ Crown-semifinalen för tre veckor sedan som nummer ett. Den gången buntade hästen ihop konkurrenterna från tredje par utvändigt.
– Hon var riktigt bra och visade att hon höjt sig ytterligare. Hon var bra i finalen också och även om det blev en sämre placering (5) än väntat var vi klart nöjda med henne.

”Ser överkomligt ut”
Onsdagens start är My Goldens sjätte på huvudstadsbanan. Vid tre tidigare tillfällen har hon fått vända upp för defilering. Mycket talar för att segerstatistiken förbättras ytterligare den här gången.
– Loppet ser överkomligt ut tycker jag. Hon har ett bra utgångsläge och de allra bästa i kullen är inte med. Hon är fin i träningen och jag tycker det känns som att hon ska vara med och göra upp om det.
Det är väl det närmaste ett klartecken man kan få från dig?
– (Skratt) Det får de som tippar bedöma.
Torbjörn Jansson kör istället för semestrande Kajsa. Vilken betydelse har det?
– Kajsa har kommit väldigt bra överens med henne men det är alltid intressant att se vad som kan hända med en ny kusk. Hästen är i alla fall hur fin som helst att köra och jag kommer inte att ge Torbjörn några instruktioner.

Revanschsug trots bra säsong
Loppet My Golden går ut i heter Oaksrevanschen och trots en storartad säsong uttrycker faktiskt Witasp en viss revanschlust inför My Goldens fortsatta karriär.
– Hon har hela tiden varit med och slagits utan att få sätta nosen först i något av de riktigt heta loppen. Det är det vi går och väntar på.
Hur ser den fortsatta planen ut för henne?
– Fortsätter hon att vara lika fin och visa hygglig form blir det nog ett par lopp till innan vinteruppehållet.
Vad tror du om hennes utvecklingspotential till nästa år?
– Jag tror det finns mer i henne. Hon är en stor och rejäl häst och får vi till det och hon lär sig att öppna lite bättre tror jag att hon kan vara med och göra väldigt bra ifrån sig som fyraåring också.

Johansson Ola Ola Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelFem tippar V75 – Solvalla 17 november
Nästa artikelV86 Solvalla 14 November 2012