Inför V86: Nytt försök i jakten på den rosa biljetten

144

Inför V86: Nytt försök i jakten på den rosa biljetten

Allt blev fel när han senast skulle visa sig värdig en plats i Elitloppet.
På onsdagen gör han ett nytt försök i jakten på den rosa biljetten.
– Vi har en dröm om att vara med där och det är sista chansen nu att visa upp att vi har där att göra, säger hästens tränare.

Den här veckan provar Solvalla ett nytt koncept. Meadow Roads lopp har delats till två lopp där vinnarna är garanterade en plats i Elitloppet. Startfälten håller yppersta klass och bland dem som trånar efter en elitloppsbiljett finns Oscar Berglund. Östersundtränaren gick tidigt ut med att han siktar på Elitloppet med Shocking Superman (V86-6) och efter överlägsen seger i årsdebuten låg vägen mot Solvallas mest prestigefyllda lopp öppen. Men när sjuåringen senast skulle visa sig värdig en inbjudan i Guldbjörken på Umåker gick det inte som planerat. Han blev hängande ute i spåren från start och sedan han backats ner i kön var han chanslös att komma ikapp täthästarna till slut.
– Senast vart allting fel så jag tycker inte att man kan döma honom för den insatsen. Nu har vi laddat om och jag är fullt nöjd med honom. Han är jättefin här hemma och vi ser positivt på onsdagen, säger Oscar Berglund.

”Kommer springa otroligt fort”
Distansen i Meadow Roads lopp är 1 640 meter och Shocking Superman lottades till spår tre bakom startbilen. Han har bara startat över kort distans två gånger tidigare och då sprungit 1.11,8 som snabbast. En tid som inte räcker långt i elitloppssammanhang. Men han kom i mål på 1.10,7 över medeldistans när han i höstas utklassade flera elitloppsdeltagare i Silverörnen på Solänget. Så nog kan hingsten flytta på påkarna.
– Nu ställs han mot det hårdaste gänget han någonsin har mött och jag vet inte hur långt det räcker, men jag tror att han kommer springa otroligt fort över 1 600 meter när det är dags och vi kommer göra ett försök i alla fall, säger Berglund.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.