Inför V86: Obesegrad med vass duo

98

inför v86 obesegrad med vass duo

Med den ena har han vunnit två av två, med den andra fyra av fyra.
På onsdagen kör Magnus A Djuse två segerfarliga hästar på V86®.
– Eftersom Excusez Moi har bättre spår än Global Dancer är väl han bästa chansen, men Global Dancer är bra också, säger toppkusken.

Magnus A Djuses, 22, kuskkarriär går spikrakt uppåt. Med 219 vunna lopp och 28 miljoner kronor under 2022 har han krossat fjolårets rekordsiffror. På onsdagen kan framgångarna fortsätta. Då kör han två hästar på Solvalla som han aldrig har förlorat med, och allra bäst chans tillmäter han alltså Excusez Moi (V86-2). Kusk och häst är obesegrade tillsammans efter två starter och senast imponerade den Timo Nurmos-tränade treåringen när han pressade sig till ledningen efter ett varv och sedan vann överlägset. Den här gången startar ekipaget med innerspår bakom bilen över 2 640 meter.
– Han gjorde ett väldigt bra lopp senast och vann på en bra tid, fin häst! Säger Magnus A Djuse.
– Nu är det lite tuffare emot men han är väldigt bra och 2 600 meter passar nog väldigt bra också. Det ser spännande ut.

Chans trots sämsta läget
Den andra hästen som Magnus A Djuse är obesegrad med är Fredrik Wallin-tränade Global Dancer (V86-8). Senast han körde var i hästens näst senaste start och som ensamt sto i fältet tog hon då hem storloppet Sikta mot stjärnorna från ledningen. På onsdagen startar Global Dancer med nummer åtta bakom bilen.
– Hon har gått väldigt bra. Det är en fin häst och jag tycker kanske att jag har bästa hästen i loppet, men med sämsta läget. Med lite klaff tror jag att hon är med och segerstrider.
Även Isabelle Sisu (V86-6), som tränas av storebror Mattias Djuse, kommer från seger. Men den här gången tror hennes kusk att det blir svårt att vinna.
– Hon var också bra vid segern senast men hon går upp lite i klass nu och kanske inte är jättehet även om formen är bra.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.