Inför V86 onsdag 10 april: Tränaren lämnar klartecken

120

tränaren lämnar klartecken

Han har gjort succé hos Ante Lisell och efter den imponerande krossen i V75-finalerna är det dags igen.
Perfect Dynamite är storfavorit i V86-jackpoten och tränaren lämnar klartecken.
– ”Dynamiten” ska få det här som ett snabbjobb inför V75 på Romme. Det är klart att han har toppchans och för mig gäller det bara att sitta kvar i vagnen, säger Ante Lisell.

Det är jackpot i onsdagens V86-omgång som delas mellan Åby och Solvalla. En ensam vinnare kan ta hem 14 miljoner kronor enbart på åtta rätt, enligt ATG:s beräkningar. Som så många gånger förut har det här miljonspelet visat sig kunna ge väldigt höga utdelningar – trots att flera stora favoriter vinner.
Den här omgångens i särklass största favorit är Perfect Dynamite i den sjätte avdelningen. Han har gjort stor succé sedan han i höstas kom i träning till Ante och Tina Lisell i Rättvik. Det har blivit fyra segrar och två andraplatsen på de senaste sex starterna och tre av segrarna har kommit i V75. Senast i V75-finalen på Solvalla. Trots ett lopp utvändigt om ledaren gled Perfect Dynamite bara ifrån över upploppet och svarade för en oerhört imponerande insats.
– Han var fruktansvärt bra och jag var förberedd på det eftersom han känts så stark hästen. Han kändes bättre än någonsin i värmningen inför starten i Gävle när han vann näst senast. Då var det spel mot ett mål och kusken ryckte bara ner det norska huvudlaget av säkerhetsskäl. Och senast kändes han precis lika bra, säger Ante Lisell.
– Det var inte slutsålt i mål heller och han har faktiskt vunnit med krafter kvar varje gång. Han blir också bara piggare och piggare för varje start som går och jag har kört lite lugnt med honom hemma efteråt och hästen känns jättefin.

”Har sagt hela tiden att han går till guld”
Perfect Dynamite har sprungit in 690 000 kronor på bara de sex starterna. Totalt har han tjänat drygt 1,2 miljoner kronor och efter segern i Bronsdivisionens final är han nu i Silverdivisionen. Det kommer inte att sluta där om man får tro Ante Lisell.
– Jag har sagt hela tiden att den här går upp i gulddivisionen. Jag har ju Super Zantos att jämföra med och han är ju i silver. Dom hästarna som är i silver springer inte ifrån Zantos och Perfect Dynamite är värre än vad Zantos är. Så upp till guld går han. Sedan hur bra han blir i guld återstår att se. I guld är ju allt oändligt från en medelmåttig guldhäst till eliten, menar Ante.
– Nu är det meningen att Zantos och ”Dynamiten” ska mötas på Romme i V75 under påskdagen. Zantos fick sitt snabbjobb när han vann i Bollnäs i fredags och ”Dynamiten” ska få sitt snabbjobb på Solvalla. Vi tränar ju så att vi kör inte så fort hemma i skogen så att de inte sliter ut sig. Därför gäller det att hitta lämpliga lopp att starta i kontinuerligt.

”Det är kanske taskigt att säga så..”

Så du menar alltså att V86-loppet på Solvalla är så enkelt som ett snabbjobb för Perfect Dynamite?
– Det kanske är taskigt att säga så gentemot de andra men det här loppet ligger lagom mellan finalerna och Romme. Jag har sett att han är storfavorit och det är klart att det är en toppchans. Men även dessa ska smashas in och jag tror att det kommer att gå bra, utan att vara stöddig och uppkäftig. Även om jag skulle förlora så dör jag inte för det. Jag älskar hästen ändå, säger Ante Lisell.
Och tillägger:
– Jag vet att det inte bara är att gå ut och vinna, så enkelt är det inte för även Propulsion får stryk ibland. Readly Express också, även om det inte är så ofta. Men det är klart att jag tror på toppchans när hästen har varit så bra och känns så fin. Dum vore jag väl annars.

”Gäller bara att sitta kvar i vagnen”
Ante Lisell har kört Perfect Dynamite I lopp fem gånger tidigare utan att ha vunnit. Någon nervositet över att han inte ska spräcka segernollan nu i det här amatörloppet känner han inte.
– Jag känner mig lugn och det är ju inte Elitloppets final direkt. Jag ser inte så jätteallvarligt på det här loppet. Han är snabb ut så det gäller bara att jag sitter kvar i vagnen när vi vänder upp i starten. Hoppas bara att jag inte orsakar någon omstart. Peter Ingves sa när han vann i V75 på Solvalla med honom att det var nära att han ramlade ur vagnen när han vände upp hästen i starten, så pigg och snabb ut var han.
– Den långa distansen gynnar honom eftersom han är så stark och jag kör framåt mot ledningen direkt. Det är inget att fundera på och jag behöver inte sitta och vänta där bak att de i täten ska få maska bort loppet i 1.20-tempo. Han har ett trav som är gudabenådat och det spelar ingen roll om det är hårt eller löst underlag, säger Ante.
Hur blir det med balans och utrustning?
– På slutet har han gått med jänkarvagn och halvstängt norskt huvudlag. Det blir samma igen och skor runt om som vanligt. Han har inte hovar för att kunna tävla barfota.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelElitloppshelgens speciella Speedrace förändras 2019
Nästa artikelOskar J Andersson tog sin första seger som tränare

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.