Inför V86: Opolerade talangen jagar tredje raka

83

Inför V86: Opolerade talangen jagar tredje raka

Tre segrar på fyra starter.
Utan att alls vara vässad i träningen.
Mycket lovande La Plus Belle fortsätter på onsdagen sin utbildning med start i V86 på Solvalla.
– Hon lär sig fort, berömmer talangens handledare Björn Röcklinger.

I sin opolerade sluggerstil har La Plus Belle (V86-4) imponerat så här långt. Det fyraårige stoet debuterade med promenadseger från ledningen i mitten av december och nu ståtar hon med två respektingivande triumfer. Den ena togs i överlägset manér sedan hon rundat fältet från femte par utvändigt och den andra efter avancemang till ledningen strax före varvning. Enda plumpen i protokollet kom i karriärens andra start då hon kom i mål som sexa från en position långt nere i kön.
– Då sprang hon mest och vinglade och visste inte vad hon skulle göra. Men vi har haft på helstängt huvudlag efter det och då har det funkat bra. Hon kommer på nytt gå utrustad som hon har tävlat de senaste gångerna, säger Björn Röcklinger.
Att inleda karriären med tre segrar på fyra starter är få hästar förunnat. Att La Plus Belle har gjort det utan att vara vässad i träningen gör hennes facit än mer aktningsvärt.
– Hon vintertränar ännu men tränar bra och startar mest för att få erfarenhet inför våren, så att hon kan lite mer när det börjar ryckas skor och gå för fullt. Då måste hon veta vad hon ska göra. Men hon lär sig fort så det verkar bra.
Så här långt har inte La Plus Belle visat någon blixtrande startsnabbhet och spår åtta bakom startbilen är förstås inget drömläge. Men hon hade samma förutsättningar i näst senaste starten och i mål skrevs segermarginal till ”många längder” i protokollet. Med andra ord skulle knappast någon bli förvånad om hon dyker upp i segerstriden på nytt, även om den opolerade talangen fortfarande är under utbildning.
– Hon har ingen toppform och är ännu lite tung i kroppen, men jag tycker att hon har visat bra kunnande. Det är en fin häst och hon har fin stam, så det klart att jag har förhoppningar att hon ska kunna duga en bit upp i klasserna, säger Björn Röcklinger.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.