Inför V86 på Solvalla 31 juli 2013

221

image

Förra året rensade Solstrålen rent i de danska årgångsloppen. I år är förhoppningarna att det fyraåriga stoet ska göra en liknande resa.
– Jag har medvetet matchat henne lugnt för att ladda mot hösten. Det finns flera penningstinna lopp för henne framöver, säger Thomas Lönn.

Solstrålen (V86-8) vann tre tunga titlar förra året i Danmark och sprang in över 600 000 kronor. Inte nog med det. Solstrålen blev framröstad till Årets Häst i Bollnäs samt som Årets Sto och Årets Treåring i hela Trav Gävleborg.
– Det blev ju mer eller mindre full pott och jag hoppas att det blir samma utdelning den här säsongen.
I år har Solstrålen bara gjort tre starter och det har inte varit helt problemfritt.
– Det har varit svårt att matcha henne eftersom hon är danskfödd. Jag har ingen lust att låta henne möta hingstarna ännu. Hon skulle ha startat för någon vecka sedan, men hon var åtgärdad efter senaste starten och det blev lite tajt med tiden.

Inga krav
På onsdagen möter Solstrålen ston med betydligt mer rutin och Lönn kräver inga stordåd.
– Hon behöver en ordentlig genomkörare inför kvalen till Stoderbyt och jag har inga större krav på henne.
Solstrålen har många goda egenskaper, en av dom är hennes startsnabbhet.
– Den hoppas jag att hon tar fram den här gången också. Det optimala vore att komma till ledningen och sedan släppa till någon bra konkurrent. Jag ändrar inget i utrustningen och hoppas få det svar jag vill av henne och vi kan sikta framåt.
I vintras viskades det om Frankrike, är det aktuellt igen?
– Vi hade hittat ett lopp i januari, men Solstrålen tappade formen och det blev ingen resa. Har man en bra häst är det alltid kittlande att prova nya utmaningar. Drömma måste man göra och vi får se vad som händer i höst, jag utesluter inget, avslutar Lönn.