Inför V86: Perssons hungriga startelva

205

startelva

Det är EM-tider och Fredrik Persson har tagit ut sin startelva till onsdagens travtävlingar i Tingsryd.
– Caliber T.T. får spela ensam på topp på V86.

V86 har lämnat Solvalla för en sommarturné runt om i Sverige och det är dags för årets travfest i Tingsryd. Landets enda milebana bjuder ofta på fartfest och en av de som gillar bankroppen på 1 609 meter är Kalmartravets Fredrik Persson.
– Jag tycker att det är fantastiskt roligt att köra i Tingsryd. Det känns även som att hästarna ofta blir bättre efter att ha varit där. Milebanan sliter inte lika mycket på dem.
Fredrik Persson är regerande champion i Tingsryd och han har laddat rejält inför onsdagens tävlingar. Elva hästar frän stallet ska ut i hetluften varav åtta inom V86-spelet.
– Det är klart man har siktat på den här dagen, men det är också passande lopp för mina hästar, säger Fredrik Persson som har drygt nio mil till Tingsryd från stallet utanför Fågelmara.

85 hästar i träning
Att V86 flyttar ut i landet på sommaren är något som också tilltalar Kalmartränaren.
– Ja, det tycker jag är helrätt. Det kommer mer folk som ser på tävlingarna och travet blir mer en publiksport sådana här dagar. Mer publik på banan genererar förhoppningsvis mer hästägare i framtiden.
Fredrik Persson har i dag 85 hästar i träning och hela verksamheten har fått en riktig skjuts sedan han byggde nytt stall. I november stod 40 nya boxar färdiga i ett modernt stall med många smarta lösningar för bland annat foderhanteringen.
– Allt har blivit mycket enklare med det nya stallet. Annars hade jag inte orkat satsa på den här nivån.
Av de 85 hästarna är 65 fyra år eller yngre.
– Det är en härlig mix.

Bästa chansen i V86-6
Elva av hästarna startar alltså i Tingsryd och så här säger Fredrik Persson om chanserna:
2 Morgan Hall (lopp 1) är en treåring som har framtiden för sig. Bra läge här och han kan vara en outsider.
11 Another Casanova (lopp 3) är en fin häst som höjt sig på slutet. Nu har han ett dåligt utgångsläge, men det är ingen dum häst och han borde vara med där framme.
5 Candy Cup (V86-1) är också en fin häst som jag tror mycket på i sommar. Hon har varit ifrån och bara gjort en start inför det här loppet. Jag tycker om den hästen. Snabb ut.
1 Bonnies Maggie (V86-2) är en häst i toppform och hon visade kanonform på Åby. Hon måste tillhöra favoriterna här. Hon är startsnabb och har ett bra läge.
9 Que Linda (V86-2) har också bra form och hon är lite gynnad av Tingsrydbanan. Mina två här är rätt jämna och jag tror att hon är bland de tre hon också.
1 Bam Bam Walker (V86-3) är en jättefin häst som jag hoppas ska vara med i något årgångslopp till hösten. Nu har han bara ett lopp i kroppen, men jag tror på en plats bland de tre ändå.
12 King Bonnson (V86-5) gillar banan i Tingsryd, han kan annars ha problem i kurvorna på andra banor.
9 Åtting Hornline (V86-6) tränar bra men möter bra hästar, platschans som bäst.
12 Caliber T.T. (V86-6) är bästa chansen. Jag tycker det är en häst med stor kapacitet. Han känns jättefin i träningen.
6 Chimall T.T. (V86-7/DD-1) har krånglat och gett mig många gråa hår på slutet. Han måste visa att han fungerar igen innan jag kan hissa upp honom. Det har varit strul med sjukdomar och borrelia.
14 Diva Brodda (lopp 12) har suttit fast några gånger och har bättre form än raden och henne får spelarna se upp med. Hon trivdes bra i Tingsryd senast.
Om vi ska sammanfatta, vilka är dina tre bästa chanser?
– Caliber T.T. och sedan jämnt mellan Bonnies Maggie och Que Linda.

Lars-Ove Pettersson

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.