Inför V86: Räkna med Redén

222

V86 är tillbaka på Solvalla, efter sommarturnén.
Och en av hemmatränarna som man måste räkna med numera, är 32-årige Daniel Redén. I onsdags vann två av Redéns hästar, Traveling Man och Twigs Tiffany, på just V86.

När Traveling Man förra onsdagen besegrade hästar som Haraldinho och Winning Love, och dessutom sopade bort bort de flesta V86-kupongerna redan i den första avdelningen som 41-oddsare, var tränaren Daniel Redén en av de på Solvalla som var förvånad.
På sätt och vis, i alla fall:
– Att han har kunnandet vet jag om, men han hade inte levt upp till det på väldigt länge, säger Redén vars häst kördes av Johan Untersteiner.
Som även kör på onsdagens V86:a.
– Johan kör många av mina. Jag står gärna åt sidan, även om jag helst vill köra hästarna i deras första starter.
På onsdag har Daniel Redén med två hästar med i V86:ans inledande avdelning, 3 Traveling Man och 8 Latitud.
– Latitud är ingen dålig häst, han gjorde ett bra lopp i ”dödens” senast. Han har ett sämre spår än Traveling Man, men jag tycker att han är lika bra och han kan faktiskt vara en jätteskräll om det blir tempo på loppet.
Daniel Redén har det sällsynta yrket ”privattränare”, han tränar nämligen hästar för en enda ägare, Stall Zet (Bengt Ågerup) på en gård i Örsundsbro mellan Enköping och Uppsala.
Redén har 50 hästar i träning, de flesta med fina stamtavlor, då Stall Zet satsar ganska hårt på kvalité.

Quangaroo Zet är bästa chansen

På onsdagens V86:a startar även en av stallets bättre treåringar, Regent Zet, som inledde med två raka segrar innan galoppen och plumpen på Gävle senast.
– 3 Regent Zet (V86-4) slog ihop och felade senast. Det är en häst som kan öppna snabbt i voltstart, och jag skulle tro att han kan öppna bra med bilstart också. Det känns spännande att starta honom mot bra treåringar på Solvalla nu, han borde räknas.
I avdelning 5 startar kapable 6 Quangaroo Zet.
– Han joggar 1.13-tider på alla möjliga banor, så jag måste tro på honom. Han är kanske den jag tror allra mest på den här gången. Jag vet inte var vi hamnar från start, men Quangaroo Zet är stark och rejäl och Johan Untersteiner kan nog köra framåt när han vill.
Trots att stallets hästar syns i vinnarcirkeln allt oftare, tycker Redén att han fick en riktigt seg start på den här säsongen.
Just nu är stallets facit 16 segrar på 93 starter och 1,2 miljoner kronor inkört.
– Visst, det var en del elände i början av året och i våras med infektioner och annat, men jag vill inte prata om det nu. Nu tittar vi framåt!

Robert Okpu

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelV86 Solvalla 1 Augusti 2012
Nästa artikelNästagångare 1-2 augusti