Inför V86: Redén med dubbla chanser

226

reden_v86

V86 fortsätter sin sommarresa genom landet och efter förra veckans regniga mellanlandning i Vaggeryd är det denna gång gemytliga Lindesberg som står som värd.

En som man verkligen ska hålla ögonen på för dagen är Daniel Redén som så sent som i söndags vann Kalmartravets största lopp för året, Kalmarsundspokalen, och detta tillsammans med läckre Shaq Is Back.
– Det var en fantastisk rolig seger!
– Hästarna är jättefina och just nu är det ruggigt kul att hålla på med trav, säger Daniel Redén.

”Det handlar om det klassiska”
Fjolårets 27 segrar är redan 53 under nuvarande säsong medan inkörda pengar mer än fördubblats då stallet är uppe i imponerande 5,6 miljoner redan innan halvåret har passerats, förklaringen?
– Det handlar om det klassiska att mina hästar har fått vara friska. Jag har ju samma underlag som tidigare och när de kunnat starta på kontinuerligt har också framgångarna börjat komma.
För dagen gäller 42 hästar på träningslistan, en siffra som Redén gärna utökar.
– Det skulle jag inte ha något emot, men det får växa i den takt det vill. Själv behöver jag dessutom utvecklas ytterligare för allt handlar om att hinna lägga ner mycket energi på hästarna.

”Båda kan vinna”
Till onsdagens tävlingar på Lindeberg tar Redén med sig fyra hästar varav två startar inom V86-spelet. Först ut är Sam I Am Zet (V86-2).
– Han var lite blek i ett E3-kval senast då han blev ”utnosad” om en tredjeplats. Han känns fin i jobb efter det och att det nu handlar om kort distans ser jag som en klar fördel. Jag laddar från start, kör barfota runt om som på slutet och tycker mig ha en häst för segerstriden.
Därefter gäller flyfotade Miss Sue V. i V86-3.
– Hon utvecklas hela tiden och känns väldigt fin för dagen. Känslan är att toppformen är nära och jag kommer att söka en rygg för att sedan köra till slut. Även hon kommer att tävla barfota runt om. Jag ser det som jämnbördiga segerchanser och båda är givna streck på V86-kupongen.
Innan streckspelet drar igång selar Daniel Redén ut Boko-duon Dennis (lopp 1) och Daniel (lopp 3).
– Det handlar om två ”valpiga” hästar som har varit svåra att få igång. Båda är med för att lära och är inget för vinnarspelarna.

Redén varnar för Up Up And Away
Avslutningsvis, hur står det till med Twigs Tiffany och Up Up And Away inför lördagens V75-finaler på Eskilstuna?
Twigs Tiffany går bra varje gång, men från spår åtta blir det svårt att komma till. Up Up And Away har ett betydligt bättre utgångsläge och börjar dessutom närma sig toppformen. Det är en häst som jag tror kan blixtra till och där ska nog spelarna vara med på noterna, avslutar Daniel Redén.

Anders Nilsson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelFem tippar V75 – Eskilstuna 29 juni
Nästa artikelHöga muskelvärden fällde Boys Going In

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.