Inför V86: Röcklinger om sin bästa chans

309

rocklinger

Solvallatränaren Björn Röcklinger. Foto av MARIA HOLMÉN

Hallå där Björn Röcklinger…
…Solvallatränaren som stolt kan presentera sin bästa häst någonsin i V86:ans tredje avdelning på onsdagen. Du har sagt att treåriga stoet Fly The World är den bästa häst du tränat.
– Stämmer. Hon har levt upp till det och har de bästa kvaliteterna av de jag tränat. Jag tyckte att hon var fin redan som tvååring då hon vann de två första starterna för mig och presterade på ett rejält sätt båda gångerna. Hon fortsatte vara bra och jag tror att det finns utveckling kvar i henne.
Hon är tre år och har tagit fyra segrar på sju starter. Vad har hon som inte de flesta andra hästar har?
– Hon är stark och löpärlig. En stor rejäl häst med många fina kvaliteter. Hon tycker verkligen om att tävla, det är hennes favoritsysselsättning.
Fly The World ser stor ut på banan. Synvilla?
– Nej, hon är stor. 1.68 över manken ungefär och jag tror att hon växer lite till också.
Vad säger du om onsdagens start i Pamir Broddes lopp för treåriga hästar i V86-3?
– Lite förvånande blev det bara sex hästar som anmäldes. Allt ser jättebra ut och hon var helt obrukad i mål och vann enkelt senast på Solvalla. Det ser väl lite tuffare ut den här gången men vi hoppas att hon duger den här gången med. Jag tror på bra chans, absolut, men kan givetvis inte lova att hon vinner. Jag är ganska säker på att hon ska göra ett bra lopp och vi får hoppas att det räcker.
Men innerspåret är inte det bästa för henne eller?
– Nej, det är inte optimalt. Hon kan öppna fort men vi har sparat den växeln lite eftersom hon är lite ”tänd” när hon tävlar. Hon kan hitta en vettig position även fast hon inte går för ledning i det här lilla fältet. Det troliga är att vi kör med skor runt om.
Du har en annan häst på V86-spelet som startar med chans. Vad säger du om 7 Caviar´s Goldcard (V86-2)?
– Hon har fått ett par lopp i kroppen efter uppehåll. Satt fast med krafter kvar i loppet senast och kommer säkert att göra ett bra lopp. Hon ska streckas också tycker jag.

Mikael Wikner

Föregående artikelÄnnu en profil lämnar Umåker!
Nästa artikelGlädjebesked kring Järvsöfaks – och lite V75