Inför V86: Sommarspecialisten

49

inför v86® sommarspecialisten

David Perssons tid är nu.
I alla fall ur ett spelperspektiv.
– Jag har alltid upplevt att mina hästar tävlar bäst på sommaren, berättar tränaren som brukar vara stekhet denna tid på året.

 Att spela David Perssons hästar under sommarmånaderna (juni-juli-augusti) har varit en mycket lönsam affär de senaste säsongerna.
Tittar man på resultaten sedan 2020 i databasen travfakta.se så har återbetalningen (ROI) varit 135 procent.
Alltså, varje spelad hundring på en Persson-tränad häst under sommaren har gett 135 kronor tillbaka.
Det placerar honom i toppskiktet bland landets tränare.
Början av årets sommar har inte varit något undantag då stallets hästar när dessa rader skrivs vunnit 5 av 22 starter med ROI 131.
Och Persson är inne på att framgångarna ska fortsätta.
– Jag tycker att stallformen är bra för dagen. Allting flyter på och hästarna går till mål hela tiden, säger David Persson som inte har något emot epitetet ”sommarspecialist”.
– Jag har alltid upplevt att mina hästar tävlar allra bäst på sommaren. Men jag kan inte peka på någon direkt anledning. Det handlar som alltid i den här sporten om material, vilka hästar man har att jobba med. Kikar jag på hur stallet ser ut just nu är jag nöjd, jag tror att vi får en fin sommar i år också.

Viktigt att nå ledningen
Under onsdagens V86 startar David Persson två hästar.
Georgia Am dundrade undan på en 1.10-tid från ledningen i sin senaste start medan Oxidizer gjort två starter efter en svår skada som hotade att stoppa karriären.
Båda har dragit spår 7, men med vitt skilda förutsättningar då det handlar om olika startmetoder.
– Georgia Am växer väldigt mycket då hon kommer till ledningen så starten blir väldigt avgörande för hennes del. Vi satsar allt på att komma förbi hästarna invändigt, lyckas det så är jag optimist, säger Persson som ändå tror mest på sin andra häst.
– Jag känner i träningen att han växer hela tiden och han är inte lika löpningsberoende. Det ska bli väldigt roligt att starta honom och se vad han kan prestera. Jag har lite mer segerfeeling för honom den här gången, säger David Persson.

Det här berättar David Persson om sina hästar på V86:
 7 Georgia Am (V86-5) var mycket fin senast och jag är jättenöjd med henne för dagen. Hon är väldigt startsnabb och effektiv i ledningen. Man vill gärna inte tro att det ska skilja så mycket på en häst när det gäller löpningsförloppet, men hon växer verkligen en klass när hon får springa först och är inte alls lika motiverad i andra positioner. Jag förstår att det blir jobbigt att komma till spets härifrån, men vi måste i alla fall prova det som går från början. Skulle hon få svar så är hon inte tuff nog att gå utvändigt, då är det bättre att försöka komma ner i en rygg. Hon sprang och bröt lite senast och därför byter vi ut can’t-see-back-rullen på insidan mot en murphybländare. Det blir första gången hon tävlar så och förhoppningen är att det ska få henne att springa rakare. Når hon ledningen så har hon nog vettig chans att hålla hela vägen, kommer hon inte dit blir det svårt att vinna.
– 10 Oxidizer (V86-6) var inte alls hårt jobbad inför comebacken och jag har varit väldigt nöjd med vad han presterat i de här två starterna. Han kördes för fullt över mål senast och hade inget speciellt sparat, men det var ändå en fin insats eftersom jag inte hade räknat med att han var mogen att matcha silverhästarna ännu. Han hade i alla fall gått framåt gentemot första starten och jag räknar med att han är ytterligare framflyttad den här gången. Jag är nöjd med springspår och tror att han kan utnyttja det eftersom det är en generellt snabb häst. Uffe (Ohlsson) får lägga upp taktiken som han vill, men han borde i alla fall få en bra position och jag tycker att uppgiften ser intressant ut. Vi fortsätter med helstängt huvudlag och ändrar inget förutom sulkyn nu när det är voltstart.

Föregående artikelInför V86: ”Det stora målet är Stochampionatet”
Nästa artikelTips till V86 Solvalla 22 juni 2022

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.