Inför V86 Super Days (onsdag): Global Badman tar sikte mot kriteriet

101

Inför V86® Super Days (onsdag): Global Badman tar sikte mot kriteriet

Han har deltagit i alla årgångsloppen som man kan delta i.
Första dagen av en intensiv period med V86® Super Days åker Daniel Wäjerstens E3-vinnare Global Badman till Solvalla för att förbereda sig för vad man hoppas blir nästa stora uppgift – Svenskt Travkriterium.

Nu väntar en intensiv period med V86® Super Days. Det innebär V86 onsdag, torsdag, fredag, måndag, tisdag och sedan stor final med multijackpot nästa onsdag.
Den lila spelformen sätts i fokus under sex dagar. Under turnén kommer hela tio banor att delta i arrangemanget. Storbanorna Solvalla och Åby både inleder och avslutar V86 Super Days denna och nästa onsdag.
Först ut är alltså Solvalla och Åby och storbanorna inleder spelformen starkt. Solvallas omgång inleds med ett treåringslopp där man gästas av Daniel Wäjerstens E3-vinnare Global Badman, en unghäststjärna som Daniel länge har haft känsla för.
– Jag kände redan i hans första start att det här skulle kunna bli en stjärna, han gick en 17-tid i debuten som tvååring efter en resa utvändigt ledaren med varvet kvar och gjorde det på ett väldigt bra sätt, det känns som att det såddes ett frö efter den starten, säger Daniel Wäjersten.
– Personligen ser jag att han har två sidor, när du sätter på en sele så är han på hugget och blir fokuserad på sin uppgift medan han är en riktig spillevink i hagen med mycket energi och tar livet med en klackspark. Han är en tacksam individ helt enkelt.

”Vi siktar på att ha honom i ett gott slag inför Kriteriet”
Global Badman (V86-2) har ett gediget facit bakom sig och han har deltagit i samtliga årgångslopp. Som obesegrad efter tre starter under två-åringssäsongen blev det ett deltagande i Svampen på Örebro som slutade med galopp. Starten därefter segrade han på Jägersro i ett uttagningslopp till Svensk Uppfödningslöpning på 1.14,3 för att följa upp med en tredjeplats i finalen efter en resa som andra ytter i en 1.09-öppning, en placering värd 350 000 kronor.
– Han var ganska färdig som tävlingshäst redan som tvååring och har tävlat på bra så här långt, han är allmänt bra som tävlingsindivid men han skulle behöva bli lite starkare i kroppen för att kunna bli bättre, samtidigt som han kan behöva utveckla sin startsnabbhet. Det är tiden som avgör när de pusselbitarna sitter.
Som treåring har Global Badman inlett säsongen med två raka andraplatser för att i sin tredje årsstart göra debut med barfotabalans. Resultatet kom direkt och efter en seger i ett treåringslopp på Bergsåker fortsatte segertåget i ett uttagningslopp till E3 på Örebro för att sedan även vinna finalen i imponerande stil utvändigt ledaren på 1.13,0 på medeldistans.
I senaste loppet slutade det med galopp i Breeders’ Crown på Mantorp under ett avancemang i tredjespår.
– Han bröt ner i sista sväng och fick inte tillräckligt med stöd från sidostängerna, det var inget fel på hästen utan snarare ett olycksfall i arbetet.

Skor runt om
Till onsdagens start har man däremot valt att gå tillbaka till att tävla med skor runt om.
– Jag var redan från början skeptisk till att köra honom barfota men med facit i hand kan man inte klaga på resultatet, han har bra fötter för att kunna gå barfota men det går inte att köra varje lopp med en sådan tuff balans. Med tanke på spåret och hur uppladdningen ser ut så känns det lämpligt att köra med skor nu, vi siktar på att ha honom i gott slag inför kriteriet även om det är en lång väg till finalen.
Hur ser du på onsdagens vinstchans?
– För hästens personliga utveckling känns spår åtta bakom bilen bara bra, han har lite kvar att lära och han behöver lära sig att gå bakifrån. För loppets del är det mycket tråkigare och det känns som att vinstchansen försvann i samband med att vi fick det spår vi fick, både Mister Hercules och Selected News är fina hästar och känns svåra att slå från det här läget.
– Blir vi trea-fyra härifrån är vi nöjda, ett tråkigt svar men samtidigt måste man vara realist.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.