Inför V86 (superjackpot): Eriksson kan ha svaret på spelgåtan

78

inför v86® (superjackpot) eriksson kan ha svaret på spelgåtan

På onsdag är det Superjackpot på V86®.
En som kan ha svaret på spelgåtan är Christoffer Eriksson.
– Jag tror mycket på Longgone River. Det är en blivande topphäst, säger Jägersrotränaren.

Det är full fart för tillfället för Christoffer Eriksson. Han pendlar mellan gården i Lottentorp och Frankrike där han för dagen har sju hästar. Bland annat har stallets stjärna Rackham redan startat två gånger och i den senaste starten blev det en andraplats.
– Han trivs verkligen där nere. Han var tvåa i första starten, men domarna gillade inte hans trav till slut och diskade honom. Det var tjurigt, så det var skönt att vi fick lite revansch senast. Jag tänker anmäla honom till det första B-loppet Prix de Bretagne i november. Han kanske inte kommer med då han inte har så mycket pengar på sig men jag vill testa i alla fall och hoppas han kommer med. Han har tävlat mot de bästa i Sverige och visat att han duger och jag räds inte att vara med i ett sådant lopp med honom, säger Christoffer Eriksson.
– Jag tycker att alla hästarna har tävlat bra. Loveexplosion H.C. var tvåa i första starten och Hurricane River har redan vunnit lopp. Sedan fortsätter Ingo att övertyga, han har sprungit in 2,5 miljoner kronor så här långt i Frankrike.
Med hästar på två ställen och med långa avstånd gäller det att ha koll på logistiken.
– Just nu är sambon Isabella där med vår dotter och jag åker fram och tillbaka. Det fungerar bra. Jag har bra personal som jobbat länge hos oss och vi har arbetat fram ett bra koncept tillsammans som vi känner oss trygga med.

Två hästar med chans
På onsdag är det Superjackpot på V86® där en ensam vinnare kan ta hem hela 27 miljoner kronor. Christoffer Eriksson skickar upp två hästar till Solvalla och låter Erik Adielsson köra.
– Det är en lång resa om jag ska köra själv och det är tight med tiden som det är. Bra kuskar finns det gott om och då passar det bättre att sätta upp Erik den här gången, säger han.
Som det låter på Eriksson är det två bra chanser som Erik ska förvalta.
– 4 Longgone River (V86-4) är en jättefin häst. När han vann sin andra start travade han 1.12 sista varvet utan att vara speciellt trött. Han är faktiskt bättre än Rackham var vid den här tiden. Longgone River blev sämre i somras och fick lite problem med sina muskler och fick ta igen sig och tappade en del. Om han fått tävla på utan uppehåll hade han säkert varit med i dom större treåringsloppen. Så bra är han. Han var riktigt bra vid segern senast i Kalmar och jag tycker faktiskt att hästen känns ännu bättre efter det loppet. Jag körde honom i fredags och har aldrig känt honom bättre.
Är han snabb från start?
– Nja, ingen blixt ännu. Han är mer stark och har sin bästa bit över upploppet. Nu har vi aldrig laddat med honom och inte haft rätt tillfälle. Jag överlåter taktiken till Erik.
Hur ser du på segerchansen?
– Bra. Longgone River är en riktigt bra häst, en av de bättre jag har i stallet och han går en ljus framtid till mötes om han får vara frisk och fräsch. Dom måste vara bra för att slå honom.
 4 Ipanema Beach (V86-6) håller mycket bra form hon också. Senast så hamnade hon i en dålig rygg och avslutade starkt över upploppet. Då var det kort distans och nu är det 500 meter längre och det är en fördel. Jag tycker att hon är bra och tror att hon är långt framme.

Föregående artikelAllsvenska kuskligan: Jepson starkast med åtta segrar
Nästa artikelFem tippar V75 till ESKILSTUNA 12 november 2022

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.