Inför V86/superjackpot: Favoriten vet var mållinjen ligger

99

Inför V86/superjackpot: Favoriten vet var mållinjen ligger

Norskfödda Thai Brooklyn vet vad mållinjen ligger.
Det treåriga stoet har vunnit 13 lopp på sina 15 starter.
På onsdag – när V86® bjuder på en superjackpot med 30 miljoner kronor i potten för 8 rätt – är Thai Brooklyn ett hett segerbud.
– Thai Brooklyn gör allt rätt och en sådan häst tror man alltid på, säger hästens tränare Bo Westergaard.

Bo Westergaard började som tränare i Danmark innan han efter några år tog flytten till Norge 2014. Han fann kärleken och stannade kvar till 2018 då det blev Danmark igen. Han är numera tränare på Ålborg och har satsat hårt på sin gård.
– Vi har precis blivit färdiga med både nya stall och anläggningen i stort. Vi har fyra banor att köra på med olika underlag. Vi tränar ganska individuellt och rider hästarna en hel del, gården inbjuder till många olika upplägg och det passar perfekt och jag ser framåt med tillförsikt.
I stallet finns ett 80-tal hästar och det är en blandning av gammalt och nytt. Flera av de yngre hästarna är registrerade i Sverige och det är någon Westergaard är mycket tillfreds med.
– Det är väldigt mycket pengar att köra om i Sverige, framförallt i unghästloppen och jag hoppas att vi ska kunna plocka fram en stjärna framöver.

Åtta raka som tvååring
Stallets stjärna för tillfället är Thai Brooklyn. Hon har hittills vunnit 13 lopp på 15 starter.
– Hon har varit en stor talang från dag ett. Det är en underbar individ som inte har några svagheter alls. Hon är väldigt allround helt enkelt, men måste jag nämna något som är lite extra så är det hennes speed. Hon vann åtta raka segrar som tvååring och det säger en hel del.
Thai Brooklyn är född i Norge och har än så länge inte haft något motstånd i årgångsloppen.
– I sin senaste start vann hon Norskt Oaks och nu laddar vi mot nästa säsong och då är det norska Stoderbyt som är det stora målet. Vad som händer sedan får vi se. Det kittlar lite att tävla med henne i USA.
På onsdag när Solvalla och Jägersro delar på V86® med en superjackpot blir Thai Brooklyn hårt betrodd.
– När man startar en sådan här häst tror man alltid på chans. Allt har varit bra efter det senaste loppet och hon känns jättefin. Thai Brooklyn är ganska startsnabb, men det är det fler som är och som jag läser loppet ser det ut att bli fart från början och det gynnar min häst. Hon är snabb och har en härlig avslutning och blir hon favorit är det väl inte konstigt på vad hon visat hittills.

Föregående artikelHunden Lykke – Svensk Travsports nya verktyget i kampen mot dopning
Nästa artikelSka vinstrekordet på V86 slås ikväll?

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.