Inför V86: TIO chanser för årets tränare

205

10chanser

I helgen var Stefan Melander Hästgalans kung.
Men efter fest är det vardag och Årets tränare skickar ut tio hästar i hetluften på onsdagens V86.
– Det ser spännande ut på förhand, säger ”Tarzan”.
Att Stefan Melander är stolt över fredagens tunga utmärkelse på Hästgalan rådet det ingen tvekan om.
– Vinner man Årets häst eller Årets tränare då han man gjort något verkligt bra. Det är de två viktiga priserna. Men vi har haft ett fantastiskt år, säger Solvallatränaren.
Stefan Melanders hästar travade in 27,6 miljoner kronor i fjol, att jämföra med 2011 då resultatet stannade på tolv miljoner kronor.
Är du själv överraskad över framgångarna i fjol?
– Ja, det måste man ha lov att säga. Vi tränar inte hårt så man visste inte i början av året. Att vi hade fina hästar visste jag, men det gick fantastiskt bra.

Ändrar huvudlag och kusk
Även det nya året har börjat på bästa sätt och efter sju segrar på 36 starter har stallet en segerprocent på 19. Tillsammans med sambon Catarina Lundström selar Tarzan ut tio hästar i onsdagens V86-omgång och han säger så här om chanserna.
3 Inhibited (V86-1) väntar jag på och det känns som att polletten åker ner snart, senast blev han het med helstängt. Det var en chansning som inte blev bra. Nu blir det öppet huvudlag och ny kusk.
4 Digital Darling (V86-1) gick riktigt bra i finalen den 29:e. Hon känns fortsatt fin även om hon inte gjort så mycket efteråt. Hon fick ett bra spår och hon brukar utnyttja läget själv. Jag hoppas hon håller sig lugn.
5 So Here I Am (V86-1) har jättebra form och hon är inte så tokig Sivan heller. Det blev för tufft för henne senast då hon först blev väl pigg och sedan fick Beckman över sig.
Hur rankar du din trio i V86-1?
– Normalt är Digital Darling bäst och har högsta formen, sedan säger jag Inhibited och sedan So Here I Am.

En outsider i V86-8
3 Captivating Ås (V86-2) hoppade sist men kusken var ändå nöjd med hur hon kändes efteråt. Hon känns lite vassare än den jag kör. Jag rankar henne etta av våra två här.
10 Indescribable (V86-2) gick jättebra senast. Jag var tvungen gå fram när det gick sakta men hon klarade det. Hon är bra och jag hoppas på tempo.
11 Yaw Damper (V86-5) känns det lite väl tufft för. Den långa distansen tror jag är en fördel men jag ligger lågt. Vi provar distansen så får vi se.
11 Digital Beautiful (V86-6) har tyvärr ett iskallt läge. Senast blev det strul med omstart och det klarar hon inte. Jag ligger lågt med henne också.
5 Digital World (V86-7) har väl ett bra läge men det går ändå inte, fyra-femma-sexa kanske?
2 Trailing Edge (V86-8) har desto värre galopperat två gången i rad men jag var jättenöjd med honom gången före. Vi får se, han har bra kapacitet och jag vill kalla honom en outsider.
11 Rose Hill Dream (V86-8) är inte så tokig men får svårt härifrån.

Lars-Ove Pettersson

Föregående artikelFem tippar V75 – Gävle 19 januari
Nästa artikelV86 Solvalla 16 Januari 2013

1 KOMMENTAR

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.