Inför V86: Toppchans för Toppsto!

200

toppchans

Ny jackpot på V86.
Tolv miljoner i potten.
Då hoppas Åke Lindblom ha en vinnare att bjuda på.
– Unite d’Habern har tränat enormt bra inför årsdebuten, säger Lindblom.

Åke Lindblom är en frisk fläkt i trav-Sverige. Med sitt ständiga leende och positiva sätt att vara är det få som kan säga någonting negativt om Arbogabon.
– Jag är positiv och glad i grunden. Dessutom så förlänger ju skratt livet och med tanke på att man ska orka jobba tills man är 75, gäller det att skratta ordentligt, skojar Lindblom.
Lindblom har för dagen 29 hästar i träning, av dessa är tolv tvååringar. Unghästar är någonting som alltid har varit signifikativt med Åke Lindblom. Miljonärerna Confess Arnie, I Saw You och Ryan Trot är färska exempel på hästar som formats av Lindbloms unghästträning.
– Jag söker den stora stjärnan, det är därför som jag håller på med det här. Jag har hittat och tränat upp några riktigt fina hästar, vilket jag är väldigt stolt över. Det absolut bästa, det är när man får följa en häst genom hela livet, som med I Saw You.

Ny stjärna?
I Saw You är den hästen på träningslistan som i dag ligger varmast om hjärtat. Lindblom själv hade modern i träning och var med när I Saw You föddes.
– Mamman, I Saw Molly, födde jag upp och hade mycket roligt med under hela hennes karriär. Hon verkar dessutom lämna fina avkommor, förutom I Saw You har jag en tvååring i träning som kan bli någonting utöver det vanliga. Hon springer i 1.45-tempon redan så hon är relativt långt gången och vi hoppas att vi kan ha nästa reklamhäst i henne.
En av de senaste reklamhästarna som Lindblom visat upp var Lugdunum. Den ståtlige franske fuxen firade tillsammans med sin tränare stora framgångar på bland annat V75. Därefter har satsningen på franskt blod bara ökat.
– Jag har alltid tyckt att Frankrike legat i framkant vad gäller hästens exteriör. En tid mattades jag lite i hela Frankrike-tänket, men lagom till det fick jag in Lugdunum i träning och blir man inte återfrälst då, så vet jag inte om man någonsin blir det. Vi hade otroligt roligt ihop och det är en tid som jag aldrig glömmer.

Snart kommer segern
På onsdag åker Lindblom med en hästbuss innehållande fyra hästar till Solvalla. Det är jackpot på V86 och spelarna behöver vinnare.
Har du några sådana med dig?
– Det är inte alls omöjligt, jag har förhoppningar på alla mina hästar.
Det börjar med en intressant häst i lopp 2, innan V86-spelet. 7 Confess Arn, en helbror till Confess Arnie som gör årsdebut.
– Han gjorde två starter som tvååring och var godkänd i båda. Det här kommer att bli en bra häst på sikt som kan sprina en 1.17-tid för dagen. Motståndet kändes tufft, men han är så pass bra själv att en plats är inom räckhåll.
Inom V86 startar Lindblom tre hästar. Först ut är 5 Revenique (V86-3), en av få hästar i stallet som har startat på i vinter.
– Hon har inget emot att starta på hårda banor så därför valde jag att starta på istället för att ställa av henne för vintervila. Hon gör alltid bra lopp och känslan är att formen är på väg uppåt. Revenique är startsnabb och lättplacerad så vi hoppas att vi kommer ner i en vettig position härifrån. Sedan går hon alltid bra till slut, hur loppet än körs. Hon ska ha lite vinstmöjligheter, det tycker jag, säger Lindblom som plockar ut segerlösa 6 Ulrika Karsk i V86-5.
– Hon har varit struken för feber inför den här starten. Hon har känts jättefin i träning och snart kommer hennes första seger. Jag tror att hon segerstrider i ett sådant här lopp.

Toppchans trots årsdebut
I den sista avdelningen ser stallet ut att ha sin bästa chans för dagen i årsdebuterande 6 Unite d’Habern. Hon tjänade närmare 300 000 kr under treåringssäsongen och hann bland annat med och vinna ett lopp på Enghien i Paris.
– Det är ett toppsto som kommer att bli intressant att följa under den här säsongen. Vi har många möjligheter med henne, en är att åka till Frankrike då hon har massvis med pengar att tjäna där nere. Eller så väntar vi ett år med det och siktar på Drottning Silvias Pokal. Men först är det den här uppgiften som ska klaras av och visst ser det väl ut som en toppchans, frågar sig Åke Lindblom och kommer snabbt med svaret själv:
– Hon har tränat enormt bra här hemma, jag har absolut ingenting att klaga på. Trots att det enbart är franskt i hennes stam så är hon väldigt snabb och tål även att gå en bit. Hon är hygglig ut och jag siktar framåt. Sedan om det blir ledning eller ej, det låter jag vara osagt. Jag skulle säga att hon redan nu har toppform och att det därför ska vara en riktigt bra chans på segern.

Dennis Engelbo

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.