Inför V86: Tror på bra chans för skrällhästen

197

image

Hallå där…
…Lars Friberg, Örebrotränaren, som startar 6 Mind Your Face (V86-2). Treåringen imponerade stort när han skrällde på V86 i för tre veckor sedan.


Hur överraskad var du senast då han gav 37 gånger i vinnarodds?
– Varken jag eller kusken Daniel Olsson var särskilt överraskade. Det är kanske magstark att säga så om en enprocentare men vi tyckte lite till mans senast att han skulle kanske varit streckad på 15-20 procent, Daniel och jag. Men sedan krävdes det lite flax för att vinna men jag tycker inte han behöver be om ursäkt och han slog en bra häst i Rafael Blågul, som jag tycker visade hur bra han är när han vann Kriterierevanschen i starten efter.
Förra gången vann han efter en resa i rygg ledaren och en vass spurt när luckan kom 300 kvar. Hur ser taktiken ut den här gången?
– Han har vunnit från alla positioner och han är kvick från början. Senast gick det inte att trycka av honom men ändå var han iväg snabbt. Han kan öppna riktigt ordentligt och jag tycker att spetschansen är god. Han har visat att han fungerar bra där. Dessutom är kusken stänkrädd sedan 20 år och alla vet att han gärna kör i ledningen. Sitter de i ledningen så tycker jag även att de andra borde ha lite respekt för honom och att det inte ska behöva bli någon direkt körning mot honom. Till exempel slog han bra hästar från ledningen på Färjestad för tre starter sedan. Spåret en bit ut är bra för när han är längre in kan han bli lite ivrig.
Motståndet?
– Jag har väl bäst koll på Lutfi Kolgjinis häst (3 Maffioso Face) eftersom vi har bra kontakt, men det är flera bra med som det ska vara på Solvalla i sådana här lopp med 100 000 kronor till vinnaren. Det är ett jämnt lopp och min häst kan vara bra men kanske ändå bara bli sexa.
Hur har han tränat sedan skrällsegern senast?
– Han har bara tränat på i normala jobb och inga vässningar. Men han känns bättre och mognare för varje start. Jag har en bra häst, ett riktigt råämne och framför allt tror jag att det är bra utveckling i honom.
Ändrar ni något på utrustingen?
– Nej, det här kan vara Sveriges tråkigaste häst att skriva om när det gäller utrustningen, i alla fall än så länge. Han ska inte gå med amerikavagn, inte gå med norskt huvudlag, inga skygglappar, inga urryckare i öronen och han ska inte gå barfota. Men han går med armbågsskydd, boots på hovarna och cant-see-back på högersidan som senast.

Lars-Ove Pettersson