Inför V86: Tuffare test för Nimbus C.D.

123

Inför V86®: Tuffare test för Nimbus C.D.

Comebacken löste han på bästa sätt.
Nu väntar ett tuffare test.
På onsdagen går Nimbus C.D. ut i Bergslagsloppet på Lindesberg.

Nimbus C.D. (V86-5) är tillbaka i hetluften ännu en gång. Den högkapable tioåringen har upprepade gånger stoppats av skador och gör nu ett sista försök på tävlingsbanan. Efter ett lyckat kval vann han senast comebacken på Visbytravet i imponerande stil. Trots att han tvingades till en snabb öppning för att nå ledningen gick han undan till överlägsen seger.
– Vi var nöjda. Det blev en tuff öppning och det var lite kladdig bana men Rikard (Skoglund) sa att hästen vann på lätta ben och att det kändes som att det fanns gott om krafter kvar i honom, säger Peter G Norman.
Var han till och med bättre än vad du hade förväntat dig?
– Han var väldigt mycket tränat redan inför kvalet och fick en bra genomkörare där. Så han åkte till Gotland med ganska mycket innanför västen. Det gällde bara att det inte fattades allt för mycket tempo i honom. Det gjorde det inte och det var bra.
Hur har han tagit loppet?
– Det verkar bra allting. Han har tränat på med sina vanliga backjobb och varit jättefin.
Märker man något av hans skadehistorik?
– Det gäller att hela tiden hålla koll på benet där han haft skador och sedan köra på som vanligt. Än så länge har allt gått som på räls. Benet ser väldigt bra ut och han har inte fått någon reaktion av vare sig träning eller tävling.

Spänstigare efter loppet
Onsdagens lopp, Bergslagsloppet över 1 640 meter, är huvudnumret inom V86®. Nimbus C.D. får på nytt Rikard N Skoglund i sulkyn och ekipaget startar med nummer sju bakom bilen.
– Känslan är att han flyttar fram sina positioner hela tiden och det känns i jobben att han har blivit lite spänstigare efter loppet. Men nu är det väldigt bra motstånd och vi har ett dåligt utgångsläge, så vi får ta det här lite som ett led i matchningen inför framtida lopp, säger Peter G Norman.
Han är väldigt startsnabb. Taktiken från start?
– Vi får se hur Rikard lägger upp det men känslan är att det inte blir någon tokladdning. Det är flera snabba hästar invändigt så det skulle nog kosta extremt mycket att försöka nå ledningen.
Hur ser du annars på loppet och din hästs möjligheter?
– Diamanten har bra förutsättningar, Missle Hill är väldigt bra och det är Björns häst (Romanesque) också. Mycket beror förstås på hur loppet blir kört och var Nimbus hamnar, men garderar man loppet och tar med tre-fyra hästar ska man inte glömma bort honom.

Föregående artikelFem tippar V75 till Halmstad 4 juli 2020
Nästa artikelAnalys avd 1-4 till V86 Lindesberg

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.