Inför V86: ”Underbar inställning och ger sig aldrig”

66

inför v86® ”underbar inställning och ger sig aldrig”

Phoenix Photo har inte vunnit lopp sedan mars.
På onsdagen kan den segervane dubbelmiljonären bli en vinnare igen då V86® avgörs på Solvalla och Åby.
– En häst av hans kaliber kan man aldrig räkna bort, säger tränaren Svante Ericsson

I början av karriären var det inte många som trodde på Phoenix Photo. Även tränaren Svante Ericsson var skeptisk till hans möjligheter att bli en duglig tävlingshäst.
– Det var inte mycket som talade för att han skulle vara dubbelmiljonär efter knappt 40 starter. Han har en underbar inställning och ger sig aldrig och det är hans främsta egenskap. Det är en häst som är lätt att tycka om och han ligger mig mycket varmt om hjärtat, säger Ericsson.
Phoenix Photo har tagit kliv som bara få hästar mäktar med och nu är han uppe i gulddivisionen. Han startade i Norrbottens Stora Pris i mitten av juni och spurtade bäst av alla som trea. I starten efter var han sämre och har inte startat sedan i början av juli.
– Hästen var inte frisk den dagen och hade dåliga blodvärden så den starten kan vi bara glömma.

”Är ingen spik”
På onsdagen när V86® delas mellan Solvalla och Åby gör Phoenix Photo comeback efter flera veckors återhämtning och träning.
– Jag är nöjd med honom och han tränar bra. Han är inte på topp och är ingen spik, men han brukar alltid göra bra lopp efter uppehåll och jag tror att han gör det igen. Phoenix Photo har sådan kapacitet och inställning och en häst av hans kaliber kan man aldrig räkna bort. Läget är lite chansartat och jag ser gärna att han går med full fart över mål.

Kanske testar Frankrike
Med en häst med Phoenix Photos styrka och kapacitet är det många väljer att åka till Frankrike när vintermeetinget drar igång och det är något som tränare Ericsson har lite i åtanke.
– Nu är Phoenix Photo valack och har inte så många lopp, men det finns ändå några intressanta och vi får se hur vi gör. Jag tror att han skulle passa där och nu travar han mycket bättre dessutom. Men det finns fina pengar att köra om även här hemma och han har redan visat att han duger i gulddivisionen och den brukar bli lite tunnare när hösten och vinter kommer.
I övrigt hoppas Svante Ericsson att tiden framöver blir bättre än den varit i sommar.
– Det har varit tungt. Vi har haft problem med ett virus som gått runt i stallet. Vi har låtit hästarna få den tid de behöver och de tränar bra igen, men är lite sega. Nu får de tävla sig i form och jag hoppas att tiden framöver blir bra, det känns så.

Föregående artikelRacing Mange slutar tävla
Nästa artikelV86 Tips inför Solvalla/Åby

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.