Inför V86: ”Vi har dragit ett perfekt spår bakom bilen”

135

Inför V86: "Vi har dragit ett perfekt spår bakom bilen"

2020 summerades med en hel del sjuka hästar och totalt tre årssegrar för Jonathan Gustavsson.
2021 har börjat med raka motsatsen – två segrar på tre starter för stallet och kommande vecka kan man både tangera och slå fjolårets segerskörd.
– Jag tycker att det ser riktigt bra ut på papperet för B.G.Pastor Jonte på onsdag, men jag har lärt mig att man måste vara ödmjuk i den här sporten, funderar 23-åringen.

Jonathan Gustavsson var allt annat än nöjd med 2020 när året summerades. Segerprocenten landade på fem och inkörda pengar stannade 361.100 kronor vilket var en missräkning och en ordentlig procentuell tillbakagång kontra tidigare år.
– Det är bara att lägga fjolåret till handlingarna. Vi fick in något i stallet tidigt under sommaren och sedan gick inte hästarna någonting i princip.
– Som tur är har detta året börjat helt otroligt bra, men det blir nog svårt att hålla segerprocenten på 67 året ut, skojar Rommetränaren.

”Tussarna oryckta”
På onsdag ser B.G.Pastor Jonte ut att bli favorit på V86® och förutsättningarna kunde knappast ha blivit bättre.
– Vi har dragit ett perfekt spår bakom bilen och formen verkar vara lika fin som när han blåste runt dem när vi körde barfota runt om för första gången på Färjestad i maj.
– Hemmavid känns han minst lika fin som inför senast och jag tror att han ska ha gått framåt ytterligare med det loppet i kroppen, funderar Jonathan.
Senast tog Jonte andra raka segern och detta i betydligt tuffare konkurrens än i Eskilstuna näst senast.
– Jag hade respekt för att han klev upp i klass ordentligt senast jämfört med breddloppet gången innan, men det löste han ju utan minsta problem. Robert rattade ett ruggigt snyggt lopp och Jonte gick i mål med tussarna oryckta och en hel del krafter i behåll.
– Bergh körde inte en meter med honom den gången och kanske var motståndet en aning blekt också, men han sprang ändå en 12-tid i snöstormen och ingenting tyder på att han ska vara sämre på onsdag, funderar Gustavsson.

”Rikigt bra uppgift”
Att det var så mycket kräm kvar senast får undertecknad att fundera på om det kan bli ett mer offensivt upplägg på Solvalla när Magnus A Djuse – som körde vid B.G.Pastor Jontes första seger i karriären – får chansen mellan skalmarna.
– Jag ser honom gärna i ledningen denna gång. Jag tror att han har gått där en gång tidigare och då bet han ifrån sig bra efter vila.
– Han är dock inte beroende av någon speciell resa och tål absolut att göra mer jobb än senast om så krävs. Känslan med facit i hand efter Åbyloppet är att han förmodligen hade vunnit där även om ”Robban” inte varit så iskall och suttit kvar i andraspår när de fyllde på i tredjespår på långsidan.
– Det är en skön känsla att ha med sig till på onsdag då jag faktiskt tycker att han har en riktigt bra uppgift på papperet. Värst emot ser väl Mister Donald ut att vara, men den har inte startat på länge och sedan kanske Armstrong Louis kan utmana om han är förbättrad till denna start.
– Mot bakgrund av detta blir han betrodd med all rätt och det ska vara en bra segerchans, konstaterar tränaren.

”Färsk i klass I”
Med två raka segrar och fina startpoäng in på kontot kan man sikta högre framöver, men Jonathan är försiktigt offensiv kring detta.
– Går Jonte bra på onsdag kan det absolut bli tal om V75® framöver, men han är färsk i Klass I och det är bra pengar att köra om även på onsdagarna. I klass I ska han ändå ut och nöta hästar som tjänat upp till halvmiljonen. Vi hinner med V75 vad det lider oavsett och det är ingen mening att stressa, konstaterar tränaren.
Utöver B.G.Pastor Jonte startar även B.G.Arne under veckan och detta på Färjestad under måndagen. Det krävs att båda dessa vinner om stallet ska behålla sin segerprocent på 67 och form för att göra det verkar i alla fall finnas.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.