Inför V86: Vinnarskalle mot fjärde raka

205

ifffffffmage

Den här veckan finns det tolv miljoner skäl att hitta en bra V86-spik.
Det vankas jackpot och kanske kan Monterey vara en häst att luta sig mot i miljonjakten?
I den avslutande avdelningen kan han ta sin fjärde raka seger.
– Det ser ut som en bra chans, säger tränaren Glen Norman, som aldrig har sett sin adept förlora.

Nattens kyla har gjort träningsbanorna allt för hårda att köra på när vi hälsar på hos Glen Norman på Eriksunds Säteri i Sigtuna några mil norr om Stockholm. Att den nya traktorn varit på verkstan så att banorna inte kunnat harvas gör inte saken bättre. Men vårsolens spröda strålar gör sitt yttersta och framåt lunch har de värmt upp underlaget tillräcklig för att Monterey (V86-8) ska kunna få en finslipande joggingrunda inför onsdagens Solvallastart.
– Han har aldrig visat något i träningen över huvud taget utan det var först när vi kvalade honom i höstas som vi började ana något. Då bröstade han upp sig och var som en helt annan häst. Jag har varit tränare länge och många gånger hört andra berätta om hästar som inte gör någonting i träning men som tänder till i lopp, men jag kan inte säga att jag har haft någon sådan här häst tidigare, säger Norman.

Stor, stark och snabb
När Monterey anlände till Eriksund för ett år sedan hade han gjort två starter utan att göra något väsen av sig. I tävlingsdebuten slutade han sexa och gången efter skar han mållinjen som tolva. Hos Team Norman har det blivit ändring på den saken. Tre starter har resulterat i lika många segrar.
– Sedan han började starta har det inte varit några bekymmer alls. Han har gått från alla positioner och gjort det bra.
Kan du beskriva honom som individ?
– Det är en ganska stor häst som ändå är kvick i steget och kan öppna snabbt. Han har även bra styrka vilket han har visat när han vunnit från positionen utvändigt om ledaren. Jag måste säga att han är ganska komplett.
Hur bra tror du att han är?
– Det vet man aldrig men vi får lite svar på var han står nu på onsdag. Det är tuffare konkurrens på Solvalla än ute på orten.

Kan tangera staplarrekordet
Glen Normans stora reklamhäst är Sto-SM-vinnaren Dileva Käll. När hon började tävla tog hon fyra raka segrar, vilket är segerstaplarrekord bland stallets hästar. Om Monterey straffar den rekordnoteringen återstår att se. Till att börja med ska den tangeras…
– Det är rätt så bra hästar med i loppet på onsdag men han har ett jättebra utgångsläge och borde ha bra chans att komma till ledningen. I så fall ska det bli väldigt intressant att se om han kan hålla undan.
Kan han vara en jackpotspik?
– Han är fortfarande ganska orutinerad så jag vet inte om jag vågar utse honom till en spik, men i och med att han har varit så bra som han har varit måste jag tro och hoppas på bra chans.
Vi avslutar besöket på Eriksund vid rundbanan. Monterey joggar runt i makligt tempo utan att ge något imponerande intryck. Men det lägger vi inget vikt vid. När miljonerna ska fördelas på onsdagskvällen kommer han visa sig från en betydligt kaxigare sida.

Fotnot:
Det är nya tider som gäller på Solvalla från och med den här veckan. Dagens första lopp startar 18.00 och första V86-avdelningen startar 19.08.
Tv-tiderna är också ändrade. V86 direkt i TV4 Sport sänds mellan 19.00 och 21.35. Sammandraget Vinnare V86 sänds i samma kanal mellan 21.35 och 22.00.

Ola Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V75: Tuff uppgift för Goops segermaskin
Nästa artikelStjärnkollen: Reven d'Amour

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.