Ingen lycka för Kolgjini i EM

208

kolgjini_i_em

En niondeplats blev slutresultatet för Adrian Kolgjini när EM för lärlingar avgjordes i belgiska Mons på fredagskvällen.
– Hade jag inte blivit diskad för orent trav i de två sista loppen så hade jag vunnit, det känns lite surt. Men annars har det varit en mycket givande upplevelse, berättar Kolgjini från banan.
Det i travsammanhang lilla landet Belgien stod som värd för årets upplagar av EM för lärlingar som avgjordes i fyra lopp på travbanan i Mons på fredagskvällen.
För Sveriges representant började det bra med en tredje- respektive fjärdeplats vilket innebar tätkänning halvvägs in i tävlingen.
Däremot var inte domarna nöjda med hur Kolgjinis tredje styrning Giuseppe rörde sig och diskvalificerade hästen på väg mot ledningen kilometern från mål.
– Det var verkligen synd. Hästen kändes riktigt stark och hade aldrig torskat annars. Sedan blev jag diskad för orent trav när jag satt i rygg ledaren i sista loppet också, säger Kolgjini som inte var helt tillfreds med regelverket.
– Det är lite konstigt att köra en kusktävling där reglerna är så här, det finns ju inte så mycket att göra åt det i sulkyn om hästen inte travar rent.
EM-titeln gick istället till 21-årige hemmakusken Gert Sucaet som vann de två avslutande loppen.
På väg till den efterföljande banketten är ändå Adrian Kolgjini glad över sitt äventyr.
– Det har varit väldigt roligt och lärorikt att se hur det fungerar här nere. Banan är fin, men hästarna är värsta ”skuttburkarna”. De två sista var som att köra kallblod. Jag kan säga att jag kommer att uppskatta den svenska travsporten mer i fortsättningen, allt är så mycket proffsigare hemma.

Robin Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelV75tillsammans Eskilstuna 29 Juni 2013
Nästa artikelTimoko snabbast i Paris

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.