Ingen Magiker i Elitloppet

24

magiker i elitloppet

I söndags fick Bee A Magician en inbjudan till Elitloppet.
Men nu har kretsen kring den amerikanska stjärnan valt att tacka nej.
– De tre delägarna hade en omröstning i går (läs måndag) och bestämde enhälligt att tacka nej till elitloppsinbjudan, säger tränaren Nifty Norman till travronden.se.

Resolve var först i mål i Elitloppet Playoff på Meadowlands i söndags. Men Åke Svanstedts häst diskades för att ha kört innanför bangränsen. Segern gick istället till måltvåan Bee A Magician som därmed blev klar för Elitloppet eftersom en biljett väntade på vinnaren av loppet. Nu har dock ägarkretsen i samråd med tränaren bestämt sig för att inte åka till Solvalla. Skälet är att hästen är känslig att resa med och trots att Solvalla anordnar ett direktflyg från USA till Sverige så väljer de att stanna hemma.
– Det reseupplägg som Solvalla presenterat med direktflyg till och från Elitloppet kan knappast bli bättre. Men Bee A Magician kommer ändå att vara hemifrån i nästan två veckor, och hon har tidigare varit svår att resa långt med. Hon blir nedstämd i humöret, äter inte och tappar vikt. Att ge oss ut på det här äventyret skulle riskera formtapp precis i säsongens inledning. Om hon reser dåligt skulle det därför kunna kosta stor del av hennes tänkta tävlingsprogram här i Nordamerika under sommaren. De hade varit stor skillnad om Elitloppet legat i slutet på säsongen, säger Nifty Norman till travronden.se.

Kan bli europaturné i vinter
Men det är ändå inte uteslutet att det blir någon europaturné senare i år, kanske till vintern, för den trefaldiga dollarmiljonärskan.
– Ägarna har uttryckt att de gärna provar Bee A Magician i Europa och de har periodvis varit entusiastiska gällande Elitloppet. Det kanske blir så att vi testar Frankrike och Prix d´Amerique istället, säger Nifty Norman.
– Hon var bra i Elitloppet Playoff utan att vara på topp. Hon kan få det att bita bättre i spurten än hon fick i söndags, men motvinden var verkligen tuff på upploppet, så det ursäktade henne.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.