Ingen start i Elitloppet för Delicious U.S.

44

elitlopp

Det blir ingen start i Elitloppet för världsrekordhästen Delicious U.S.
Stoet opererades på fredagen och tränaren Daniel Redén varken kan eller vill uttala sig om utgången.

Under fjolåret var stjärnstoet från Solvalla en av de intressantaste travarna i världen och platsen i årets upplaga av Elitloppet var given.
På fredagen raserades alla planer då Daniel Redén upptäckte att stoet hade ett svullet framknä och blev tvungen att ta hästen till veterinär.
”Det känns oerhört tråkigt att berätta att Delicious U.S. mår dåligt och har varit under veterinärvård det senaste dygnet”, skriver Stall Zet i ett pressmeddelande som publicerades på stallets hemsida på lördagen.
Vad som hänt hästen kan ingen svara på. Stoet uppges ha varit halt och enligt stallet har hon fått något slags trauma på utsidan av vänster framknä.

”Ett helvetiskt dygn”
Tränaren Daniel Redén i pressmeddelandet på stallzet.se:
– Allt var väldigt diffust och leden var svullen, benet vätskefyllt och hon visade tecken på lymfangit, utan att någon anledning till varför hittades. Allt är märkligt. Charlotte, som sköter hästen, pysslade om Delicious som vanligt på kvällen och på morgonen dagen efter var hästen svullen i benet. Yttre våld av någon form hade gjort ledkapseln förtjockad, vilket visade sig genom ultraljudsundersökningen igår. Delicious sövdes ned sent på fredagskvällen och man har spolat rent i lederna i vänster framknä. I nuläget vill jag bara att hon ska känna att hon kan komma tillbaka till ett normalt liv och må bra. Jag kan inte svara på hur en eventuell tävlingskarriär ser ut, för det vet vi inte och det känns förstås tråkigt att Delicious inte kan vara med och visa upp sig för publiken på Solvalla, i Elitloppet, säger Daniel Redén.
Under lördagsmorgonen besökte Redén Delicious på kliniken.
– Jag blev glad av att se henne igen. Hon hade ätit mat, utfört sina behov som vanligt och jag lämnade foder hon är van att äta på kliniken. Jag vet inget mer än detta idag och nu önskar jag en lugn dag efter ett helvetiskt dygn. Jag var riktigt deppad och ledsen igår och trodde för ett ögonblick att vi hade förlorat en kär vän och fantastisk individ.

”Viktigast att operationen gått bra”
Solvallas sportchef Markus Myron tappar en viktig reklamhäst till Elitloppet.
– Daniel ringde mig och berättade och jag vet ju vad hästen betyder för honom och hela Stall Zet och känner starkt med dem. Det är klart att jag som alla andra hade velat se henne i Elitloppet. Men just nu känns det viktigaste att operationen har gått bra och att hon ska återhämta sig ifrån det här, säger Markus Myron.

2 KOMMENTARER

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.