Inget jubel när hon blir av med licensen

42

norska travfans olympiatravet

Den norska travtränaren Anette Skårnes blir av med licensen.
Detta sedan hon nekat DNT (Det Norske Travselskap) tillträdande till sin gård under ett oanmält besök på torsdagen.
I samma veva upptäcktes också den dopingavstängde tränaren Bo Westergård på området, det skriver tgn.no.

Det var DNT:s chefsveterinär Anne Wangen som gjorde det oanmälda besöket på träningsanläggningen Holt gård på torsdagen, men alltså inte släpptes in.
– I och med att Wangen blev nekad tillgång till gården blev hon samtidigt hindrad att ta träningsprover på Skårnes hästar. Detta är ett klart brott mot vårt dopingreglemente. Därför blir alla hennes anmälda hästar tvångsstrukna, säger Hanne Säbö på DNT till tgn.no.
Anette Skårnes fick sin tränarlicens i oktober i fjol, ett par månader efter att Bo Westergård dömts till två års avstängning för brott mot dopingreglementet, detta sedan fyra av hans hästar testat positivt för substansen DMSO.
Hon tog över Westergårds träningsanläggning på Holt Gård i Klöfta, knappt fyra mil utanför Oslo.
När licensen utfärdades skrevs ett extra avtal som bland annat sade att ”Anette Skårnes inte får samarbeta med avstängd tränare under hela perioden som denne tränare är avstängd för brott mot dopingsreglementet.”
– Vi upptäckte att Westergård och Skårnes tränade häst tillsammans. Westergård körde Thai Navigator som är en häst som står på Skårnes träningslista, säger Hanne Säbö till tgn.no.
Skårnes mister sin tränarlicens med omedelbar verkan och kan ansöka om att få tillbaka den om tre månader.
Hästen Thai Navigator har tävlat med framgång på svenska V75 under vinter och segrade i ett silverdivisionsförsök på Färjestadstravet 21 januari.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.