Ingves tackar säkerhetsvästen

55

image-9

Peter Ingves tackar säkerhetsvästen och sin rutin för att måndagens olycka på Halmstadtravet inte gick värre.
– Jag fick en spark i bröstet och på benet, berättar Peter Ingves från sjukhuset.

Toppkusken Peter Ingves, som ligger elva i den allsvenska kuskligan, blev på måndagen sparkad av en häst i samband med lunchtävlingarna hemma i Halmstad.
Ögonvittnen berättar att kusken blödde kraftigt från benet innan han fördes till sjukhus med ambulans.
– Det var efter målgång i lopp 2 som hästen plötsligt började slå. Jag kände direkt att något var fel och det fanns inget att göra. Instinktivt slängde jag mig ur sulkyn men fick en spark i bröstet och på benet, berättar Peter Ingves på mobil från sjukhuset.
– Jag är tacksam att jag bar säkerhetsväst och den skyddade bröstkorgen. Jag har precis kommit ut från röntgen och de har kollat både bröstkorgen och benet. Jag har jävligt ont i benet och det är väl risk att det är en fraktur även om man hoppas på det bästa, säger Peter Ingves.
Peter Ingves har varit med om en liknande olycka tidigare i karriären.
– 1987 blev jag sparkad i ansiktet av en unghäst i Finland. Då fick jag problem med tänderna. Men tack vare den olyckan tror jag att jag reagerade snabbt nu och det gick trots allt ganska bra, även om det skulle vara en fraktur.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.