Innerspår bakom bilen i V75-7 på lördag

170

v75-7 på lördag

Hallå där…
… Axevallatränaren Ulf Stenströmer som tränat fram en ny topphäst i Handsome Brad – favorit i silverdivisionens final på Solvalla på lördag.

– Jag tycker att det är en jättebra häst, jämfört med mina andra i stallet är han bäst i alla fall. Många vill att jag jämför honom med Noras Bean (12 miljoner intjänade) och då brukar jag säga att det här är en ”light-version”. Noras var inte bäst på någonting utan sjukt bra på allt i stället och det är ungefär så med Handsome Brad också.
Du har lyckats med matchningen får vi säga. Segern förra lördagen togs på lätta fötter och förutom silverfinalen på lördagen är han även klar för finalen i silverdivisionen i november.
– Jo, så är det. Jag är nöjd med den matchningen får jag säga.
Faktum är att Handsome Brad sett till intjänade pengar redan är i gulddivisionen. Befarar du att det kommer att bli tråkigare och tyngre när han måste ta klivet upp så småningom?
– Nej, det tror jag inte. Han har kvaliteterna som krävs. Riktigt bra silverhästar är ofta bra guldhästar också. Han springer fort när det krävs och är stark när det krävs också och är komplett så i alla fall. Liksom Noras Bean är han jämn och säker och kommer att bli bättre ju äldre han blir.
Innerspår bakom bilen i V75-7 på lördag. Vad säger du om chansen att han ska ta ledningen?
– Det är bra chans på spets och bra segerchans också tycker jag. Ett önskeläge. Han hade krafter kvar vid segern och det har givetvis inte blivit mycket tränat på de här dagarna. Jag körde honom i ett lätt jobb i tisdags och det är det han kommer att få. Han kändes precis som han ska göra då.
Ni möter en annan profilhäst i Antonio Tabac som har tuggat ner motstånd förr från positionen utvändigt ledaren. Hur resonerar du?
– Vi har en bra häst vi också. Och så länge han bevisar att han är bra måste vi fortsätta tro på honom. Det blir barfota runt om och bike som senast. Mest troligt ett norskt huvudlag igen också.
I klass II-finalen (V75-4) har du O’Man Flax till start, en klart duglig häst det också som var riktigt stark som tvåa från utvändigt ledaren i V75 på Bergsåker i slutet av augusti och bara var knappt slagen.
– Ja, han var verkligen grymt bra och det var kul att se honom i det skicket då. Uffe (Ohlsson) som körde tog på sig förlusten av olika anledningar som vi inte ska gå in på här. Det kunde lika gärna ha blivit en seger. Senast blev det seger i ett enklare gäng, ett kval till amatör-SM vars final går om två veckor och alltså låg helt perfekt i tiden. Han var riktigt bra igen och formen verkar fortsatt mycket bra. Så honom måste vi tro på också.
Hur kommer O’Man Flax att gå utrustad?
– För andra gången i karriären blir det jänkarvagn, samma som han hade näst senast. Barfota runt om igen och samma i övrigt också.
Vem tycker du har bäst chans av O’Man Flax och Handsome Brad?
– Handsome Brad, på läget. O’Man Flax har ett bra spår han också men det är ändå inte önskespår som vi har i silverfinalen.

SPELA V75, V86 & V64 MED OSS!
Vår partner SPELGUIDEN AB har levererat tips till Spelbutiker i över 30 år
Alltid flera TRESTJÄRNIGA system som passar alla plånböcker!
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.