”Inte vanligt nervös – jag mådde dåligt…”

52

Vann 20,8 miljoner kronor på nyår – nu berättar Malta-svensken om dragen som gjorde honom till mångmiljonär

1 av 2 | Foto: Privat

Malta-svenskens system som gav 20,8 miljoner kronor i vinst på V75 på nyårsafton.

En Malta-svensk i 40-årsåldern vann 20,8 miljoner kronor på V75 på nyårsafton.

Dagen innan ställde han en fråga i spelbutiken – som blev helt avgörande.

– Hade med största sannolikhet stått med en spelkupong värd 20,8 miljoner kronor utanför en stängd spelbutik på nyårsafton om jag inte ställt den frågan, berättar vinnaren.

Ett spelgäng i Tyskland, en svensk man som spelat Harry Boy och en Malta-svensk fick dela på multijackpotten på V75 under nyårsafton.

Maltabon i 40-årsåldern vill vara anonym, men varit i kontakt med spelbolaget ATG efter supervinsten på 20,8 miljoner kronor.

– Min grundstrategi är att alltid gardera de största favoriterna, aldrig spika en streckfavorit och att lägga till några enprocentare på slutet. Även om jag tror att de är chanslösa, säger han till Kanal75.

”Inte vanligt nervös…”

V75 spelar han frekvent, speciellt då det är en stor jackpott likt den på nyår. Och hans spelstrategi skulle visa sig betala sig rejält. Men det var nära att han missade att spela.

Anledningen: spelbutikens öppettider på nyår.

– Av en ren slump var det sista jag gjorde då jag lämnade in mitt system under lördagen att fråga vilka öppettider de hade på nyårsafton. Spelbutiken stängde 13 på nyårsafton medan spelstopp var 14.30. Då jag normalt alltid lämnar in mina spel så sent som möjligt cirka 5-10 minuter innan spelstopp så hade jag med största sannolikhet stått med en spelkupong värd 20,8 miljoner kronor utanför en stängd spelbutik på nyårsafton om jag inte ställt den frågan på väg ut från butiken under lördagen.

Men systemet på 952 euro, eller 9 350 kronor, lämnades in. Och allt gick Malta-svenskens väg.

Inför V75-7 satt han kvar med spik på 4 Friend Of Nature och anade vart åt det barkade.

– Jag var inte vanligt nervös utan jag mådde dåligt och satt helt tyst och blickstilla i soffan och tittade på ATG Live. 

– Jag tror inte jag rörde mig under hela sista loppet. Det är en sak att jobba in en häst som ger lite roliga extrapengar om den vinner. En helt annan sak att jobba in en häst som ger så mycket pengar att det förändrar livet. Från att Friend of Nature tog över ledningen till cirka 500 meter kvar tittade jag enbart på vilket tempo han fick hålla i ATG:s positioneringssystem. Jag tittade inte på hästarna. Då han fick dämpa farten en bra bit in på slutvarvet förstod jag att det var bra chans. 

”Många miljoner eller månader av ångest”

Friend Of Nature ledde varenda meter av loppet på Örebro. Men skrällen Rafiki Fri närmade sig, steg för steg, och över mållinjen var de jämsides.

– Upploppet och sedan väntan på målfotot och att resultatet ropades ut var dock hemskt då jag visste vad som stod på spel. Många miljoner eller månader av ångest.

– Men när resultatskylten visades några minuter senare och det stod 16,9 miljoner för sju rätt så var det en helt fantastisk känsla. Allt gick verkligen min väg och marginalerna var helt på min sida den här dagen. I allt från vilka hästar jag valde i sista stund, positioner i loppen, målfoton till spelbutikens öppettider. 

Bjuder nyckelkusken till Vegas?

Nyckelkusken i omgången, för att det skulle bli en vinst på 20 miljoner för svensken, var Carl Johan Jepson.

– Jag har hört mig för lite men ännu inte pratat med honom. Ryktet säger att han gillar Las Vegas. Om det stämmer kan han förvänta sig en resa dit som han sent kommer glömma.

Vad han mer ska göra för pengarna?

Köpa en ny säng, nya apelsinträd till balkongen – och:

– Jag ska dock köpa minst en travhäst, troligtvis två, men väntar till Elitauktionen i maj. Jag har redan börjat fundera på vad hästarna ska heta. Lucky Punter (som de kallade mig i tidningen på Malta på nyårsdagen) och Twenty Million är de namn som är högst på listan just nu.

På frågan om han kommer att fortsätta spela var svaret självklart.

– Så lätt blir ni inte av med mig! Att spela V75 är det roligaste jag vet och jag har ännu inte uppnått mitt mål att bli ensam med sju rätt.

8 januari 2018 10:42

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.