Italiens bästa häst, Urlo dei Venti

93

Italiens bästa häst, Urlo dei Venti

Italiens bästa häst, Urlo dei Venti, vann enkelt den 69:e upplagan av Lotterian för Enrico Bellei.
Förstapriset var 2,5 miljoner kronor och direkt efteråt fick han en inbjudan till Elitloppet av Solvallas sportchef Anders Malmrot.
– Jag är väldigt förtjust i Urlo dei Venti och det var roligt att han var så bra idag. Naturligtvis ska han vara med i Elitloppet, säger Malmrot.

Gran Premio della Lotteria kördes på Agnano-banan i Neapel efter en pampig invigning med operasång och med världens genom tidernas bästa travhäst Varenne på plats. Italiens nya stjärna, Urlo dei Venti, har en bra bit upp till nationalidolen Varenne men efter segern i Prix du Luxembourg på Vincennes under Prix d’Amerique-helgen blev han favorit i årets upplaga av Lotterian. Efter en vattentät seger i försöket på tiden 1.10,8, med skor runt om, rycktes framskorna till finalen som ytterligare en växel.
När starten gick skickade Björn Goop iväg Dreammoko till ledningen men han släppte välvilligt till Urlo dei Venti efter den första kurvan. Sedan fick italienaren styra och ställa som han ville i täten. In på upploppet ryckte han undan och Dreammoko fick chansen ifrån rygg på ledaren. Men han kunde aldrig hota på allvar och Urlo dei Venti gled undan till en säker seger för Enrico Bellei. Segertiden blev även i finalen 1.10,8 över distansen 1600 meter med bilstart.
Tvåa blev Dreamoko som kördes perfekt av Björn Goop och trea blev svenskfödde Arazi Boko som spurtade vasst för Alessandro Gocciadoro. Arazi Boko vann för övrigt ett av försöken tidigare under dagen och det tredje försöket vanns av Trendy OK.

Gjorde inte Malmrot besviken
Solvallas sportchef Anders Malmerot fanns på plats i Neapel och hoppades innan storloppet att Urlo dei Venti skulle visa upp sig från sin bästa sida och att han gärna ville ha med honom i Elitloppet. Den femårige hingsten, som tränas av Gennaro Casillo tillsammans med Enrico Bellei, gjorde inte Malmrot besviken som vid segerpodiet efter loppet delade ut en inbjudan till Elitloppet.
-Urlo dei Venti har i år tagit steget från att möta jämnåriga till att tävla mot äldre elithästar på ett imponerande sätt. Två heat samma dag är heller inte något problem för honom, säger Anders Malmrot.
I finalen av Lotterian var även Lutfi Kolgjinis Dante Boko med. Efter en tredjeplats i försöket hade han spår sex bakom bilen och fick den otacksamma uppgiften att trava först i andraspår utan rygg under merparten av loppet. Dante Boko var tidigt slagen och slutade sist i mål.

SPELA V75, V86 & V64 MED OSS!
Vår partner SPELGUIDEN AB har levererat tips till Spelbutiker i över 30 år
Alltid flera TRESTJÄRNIGA system som passar alla plånböcker!
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.