”Jag är glad och tacksam”

111

Proffstränaren Jörgen Westholm ska köra hedershästen On Track Piraten i Masters du Trot-finalen på Vincennes på lördag.

I den 14-faldige miljonärens 115:e start blir det första gången med Westholm som kusk.

– Jag är glad och tacksam över förtroendet, säger Jörgen Westholm till Trav365.

På lördag startar Hans R Strömbergs On Track Piraten i Masters du Trot-finalen på Vincennes i Paris i Frankrike.

Tillsammans med bland annat den franske jättestjärnan Bold Eagle och Jerry Riordans duo Twister Bi och Ringostarr Treb så jagar han förstapriset på 180 000 euro, lite drygt 1,7 miljoner kronor.

Kusk bakom On Track Piraten på lördag blir inget mindre än proffstränaren Jörgen Westholm, 45.

”Möter kanske världens bäste”

– Tanken var kanske att Hans skulle använda sig av en annan kusk, men då den var upptagen med Ringostarr Treb så sa han till mig att av det jag har sett du kört på Vincennes har du kört jävligt bra så jag tycker du ska köra, berättar Jörgen Westholm för Trav365 och fortsätter:

– Det var så klart trevligt, och det ska bli kul att köra en sådan hedershäst.

Vad tror du om era möjligheter?

– Det blev ett fantastiskt bra lopp, On Track Piraten gör alltid bra lopp och det är en häst som alltid levererar och är man med så finns möjligheten och han har visat att han fungerar bra på Vincennes och deras voltsystem tycker jag mig ha hygglig rutin på. Jag hoppas jag ska kunna ge honom ett fint lopp, men vi möter kanske världens bästa häst i Bold Eagle så vinst kanske blir svårt.

”Kul att köra där”

On Track Piraten har tidigare startat sex gånger på Vincennes, det har slutat med en seger, två andraplatser, respektive en tredje, fjärde och en sjundeplats. Jörgen Westholm har under 2017 kört två gånger på Vincennes utan att vinna, men har bra resultat från den franske travbanan tidigare och vann bland annat i slutet på fjolåret med Balzac du Chatelet.

– Jag har kört mycket där och fått köra fina hästar, det är en bana jag tycker det är kul att köra på med ett intressant startsystem där man får välja eget upplägg. Jag har nog rätt bra procentsatser där, säger Jörgen Westholm och avslutar:

– Jag hoppas jag kan ge On Track Piraten ett bra lopp och köra in fina pengar och jag är glad och tacksam över förtroendet.   

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.