”Jag bara njuter för tillfället”

19

image

Liver leker för Christoffer Eriksson. Han vann tre E3-försök. I måndags imponerade egentränade Empress Brodda i ett kval till Stosprintern. På lördag kan han vinna killarnas E3-final med Sucre.
– Jag bara njuter för tillfället, säger Christoffer.

Christoffer Eriksson har fått sitt definitiva genombrott som kusk i år. Skåningen har alltid setts som ett stort löfte, men det är i år det lossnat ordentligt. Förra året vann han 44 lopp, den siffran är redan detroniserad, vilket även gäller fjolårets siffror i inkörda pengar.
– Jag får köra mycket fina hästar och då är det inte så svårt. Tomas Malmqvist har många bra hästar. Det är en fröjd att köra åt honom och han gnäller aldrig, säger Eriksson.
Christoffer är ingen utpräglad catchdriver. Som 23-åring valde han att dra igång på egen hand och fick en raketstart. Nugget’s Face tillhörde de bättre tvååringarna i landet och drog in nästan 700 000 kronor. Kunderna fick upp ögonen för Christoffer och snart hade han närmare 60 hästar i träning.
– Det blev lite för mycket och det passade inte mig och resultaten drog åt fel håll.
Numera tränar han ett 20-tal och redan ser Christoffer en positiv trend. Fyraåriga Empress Brodda vann ett av försöken till Stosprintern i måndags på nytt banrekord och är en av favoriterna i finalen som avgörs nästa lördag i Halmstad.
– Jag lever mer harmoniskt nu och mindre antalet häst passar och då kan jag också tävla en del. Vad det gäller Empress Brodda har hon alltid visat hög kapacitet och det var jätteskoj att hon äntligen fick visa det. Allt ser bra ut inför finalen och det ska blir väldigt spännande.
Ser öppet ut
På lördagen avgörs finalerna i E3 för hingstar/valacker och ston. Christoffer vann tre av försöken och kommer att bli en av favoriterna bakom Sucre (V75-6).
– Visst kan vi vinna. Nu var Sucre inte som bäst den dagen. Banan var lite för lös för att passa honom och sedan hade han ingen toppdag heller. Det var starkt av honom att vinna och det säger väl en del om hans kapacitet. Jag kommer att trycka av honom rejält från start och kör gärna i ledningen om vi kommer dit. Loppet är väldigt öppet och det är många fina hästar med. Sucre har visat sig vara en av de bättre i kullen och visst måste jag tro på en bra chans. Gijon (V75-6) var också bra och hade krafter kvar i mål. Nu är han inte lika rutinerad och slår lite ur underläge, men jag blir inte förvånad om han är långt framme.
Stofinalen ser inte lika öppen ut på förhand. Tomas Malmqvists Tunika (V75-2) har imponerat och gjorde också så på Christoffer i kvalet, (Björn Goop kör i finalen).
– Det var en underbar häst att köra, en av de allra bästa jag har kört. Det var som en bil och jag har svårt att se henne förlora. Det är en bra spik att luta sig mot, avslutar en av landets hetaste kuskar.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.