”Jag fick svårt att hålla tårarna borta”

386

Känslosamma stunden för Micke Nybrink i TV4-sändningen: ”En av de finaste människor jag träffat”

Foto: KANAL75

Micke Nybrink är nära tårarna efter hyllningsinslaget om Einar Andersson under lördagens V75 Direkt i TV4.

TRAV6 november 2017 14:18

Den välkände och omtyckte travfotografen Einar Andersson somnade in – 91 år gammal.

När han kom på tal i lördagens V75-sändning blev TV4-experten Micke Nybrink märkbart tagen.

– Han var en av de finaste människor jag någonsin träffat, säger Micke Nybrink.

Det var i slutet på oktober som det tråkiga beskedet kom.

Den omtyckte fotografen Einar Andersson hade somnat in.

Einar Andersson har haft en mycket betydande roll för travsporten och han är erkänd som en av världens främsta fotografer – och i juni 2016 valdes Einar Andersson in i travets Hall of Fame.

I lördagens V75-sändning i TV4 kom Einar Andersson på tal, och i studion stod TV4-experten Micke Nybrink och blev märkbart tagen.

”Vi träffades regelbundet”

Micke Nybrink darrade på rösten när han pratade om Einar Andersson, och för Trav365 utvecklar han känslorna.

– Jag träffade honom regelbundet, vi pratade mycket han och jag. Vi träffades på Kanal 75 regelbundet genom åren, berättar Nybrink och fortsätter:

– Det är skittråkigt att han har gott bort, och det kom mycket känslor då.

Einar Andersson har tillsammans med Sofi Piehl gett ut barnboken Piggelins äventyr, en bok som Einar gett till Micke Nybrinks barn.

– Det kom lite oväntat för mig när Per Skoglund tog upp Piggelins äventyr i sändningen, och då ramlade alla känslor över mig, det blev för mycket och jag fick svårt att hålla tårarna borta helt enkelt, säger Nybrink och fortsätter:

– Hade jag fortsatt att prata så hade jag börjat gråta, det hade han varit värd, men jag gråter invärtes att han inte finns med oss längre. Han gav den boken till oss, och jag har läst den för mina barn.

”Stor förlust för mig”

Micke Nybrink framhåller Einar Andersson mer, än bara den världskända hästfotograf som han var.

– Han var en av de finaste människor jag någonsin träffat, om alla var som Einar skulle det inte finnas några problem på jorden, han var så jäkla snäll och fin människa. De flesta har nog bara tänkt på honom som en otroligt duktig fotograf, men han var en väldigt fin människa som alltid var glad, positiv, och han hade alltid något snällt att säga.

Einar Andersson somnade in torsdagen 26 oktober 91 år gammal, efter en tids sjukdom.

– För mig var det en stor förlust, jag blev lite chockad att det gick så fort, min sambo hade tänkt att åka och hälsa på honom men hann inte det, och man tänker de där tankarna. Vi brukade alltid åka dit med en julklapp till han och hans fru, och han blev alltid så glad, säger Micke Nybrink.

Här kan du se inslaget om Einar Andersson. OBS: Extern länk.

6 november 2017 14:18

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.