– Jag förstod att något var tokigt

131

Stjärnhästen Your Highness slutade oplacerad i Oslo Grand Prix.

Efter en veterinärkoll visade det sig att hästen drabbats av borrelia.

– Jag förstod att någonting var tokigt, säger delägaren Oskar Eidsaa till Travronden.

Det senaste året har varit tufft för Your Highness. Hon var en av hästarna som testades positivt för kobolt hos den franske stortränaren Fabrice Souloy.

Efter dopningsavslöjandena i september 2016 flyttades hästen till Sverige och Björn Goop. Väl hos Goop drabbades stjärnstoet av sjukdom och det dröjde över ett halvår innan hon kom till start.

Tvåa i Olympiatravet

Efter två starter i Frankrike slutade Your Highness tvåa i finalen av Olympiatravet bakom Lionel. Vid den senaste starten slutade hon oplacerad i Oslo Grand Prix, 11 juni. Efter en veterinärkoll så kunde man konstatera att hästen drabbats av borrelia.

– Your Highness är så mycket bättre än så, så jag förstod att någonting var tokigt. Det visade sig att hon hade en fransk typ av borrelia, så det innebär alltså att hon drabbats redan innan Olympiatravet. Borrelia är däremot en komplex sjukdom, som jag förstår det och det behöver inte blomma ut direkt, utan kan ligga vilande i kroppen. Nu har i alla fall medicin från Frankrike flugits in, så snart ska hon nog vara på gång igen, säger delägaren Oskar Eidsaa till Travronden.

Enligt Eidsaa siktar Björn Goop på en start i EM för ston, 16 augusti med Your Highness.

Åttaåriga Your Highness har hittills sprungit in över nio miljoner kronor. Hon har vunnit 25 av karriärens 57 starter.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet