”Jag hade fått över 200 sms”

40

Brorsan Håkan Persson stod i tv-studion och grät.

Telefonen gick varm av samtal och sms.

Anledningen: Stefan Persson hade vunnit svenskt Trav-Oaks med Darling Mearas.

– Det är klart det är min största seger på en travbana, säger Stefan Persson till Trav365.

Halmstadtränaren Stefan Persson fick under söndagen ta emot Solvallapublikens hyllningar efter sin seger med Darling Mearas i Svenskt Trav-Oaks.

I tv-studion stod brorsan Håkan Persson och grät – och i vinnarcirkeln var Stefan Persson tagen.

Nu berättar proffstränaren för Trav365 om sitt livs största seger.

”Jag var optimistisk”

– Jag mår jättebra i dag, det har varit mycket, vi var hemma sent i natt och det har varit mycket telefon. Men det är jätteskoj att folk bryr sig, säger Stefan Persson till Trav365.

Du har fått många reaktioner efter storsegern?

– Ja, helvete, jag tror jag hade 200 sms bara när jag satte mig i lastbilen och skulle åka hem i går. Men det är jättekul att folk bryr sig.

Vad hade du för känsla innan loppet?

– Jag var optimistisk och jag kände mig trygg vart vi hade hästen och jag vet vad hon kan. Det var inte så att jag trodde att vi bara skulle åka ut och vinna loppet, men jag visste att vi hade en bra möjlighet, det trodde jag.

”Det är inte så konstigt”

Din största seger hittills i karriären?

– Ja, det är det. Jag har haft många goda segrar innan och Bring Me Luck var otroligt bra och förlorade bara ett lopp som treåring och vann många fina lopp, men hon kom inte ens upp i 2,8 miljoner kronor under hela sin tävlingskarriär, som Darling Mearas fick i ett lopp i går, säger Stefan Persson och fortsätter:

– Jag fick ett sms tidigare i dag av Emil Persson på ATG Live, han skrev att de 2,8 miljoner kronor som Darling Mearas vann i går är den största segerchecken som någonsin delats ut till ett treårigt sto, det är kul att lyfta det, att vi har det bra i svensk travsport.

Det var mycket känslor efter storsegern i går, din bror grät i tv-sändningen, din son Alex och du var bägge mycket tagna?

– Jag såg faktiskt precis nu klippet på Håkan från tv, det är klart det blir så, vi har hållit på några år nu och alltid drömt om att vinna ett sådant här stort lopp, så då är det inte så konstigt att man visar känslor, säger Stefan Persson.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
”Jag hade fått
över 200 sms”

Föregående artikelFirade segrarna – på Stureplan
Nästa artikelFem tippar V75 till Färjestad 1 oktober 2016

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.