– Jag kommer att ladda rejält

75

I fjol var Deimos Racing den stora skrällen i Svensk Travkriterium.

Erik Adielsson tog då vägen via ledarens rygg och hittade ut på upploppet.

Som det låter kan det bli tal om att jaga ledningen med hästen i lördagens final av Kungapokalen.

– Jag kommer att ladda rejält.

Svante Båth och Erik Adielsson har varit ytterst framgångsrika i unghästloppen sedan de inledde sitt samarbete.

Att Deimos Racing skulle gå segrande ur striden i kriteriet var dock en liten överraskning. Erik Adielsson körde för ledningen den gången men gav upp den striden då han inte ville riskera galopp. Det blev ett lopp i rygg på storfavoriten Global Trustworthy och lucka mindre än hundra meter från mål där Policy Of Truth fick sträcka vapen.

I lördagens final av Konung Gustaf V:s Pokal spelar Deimos Racing återigen rollen som outsider. Ett passande tredjespår gör att Erik Adielsson funderar – just det, spets.

– Han är inte så tokig den första biten och jag kommer att ladda rejält, sa Adielsson då han intervjuades under Solvallas fredagstävlingar.

Ändrar huvudlaget

Deimos Racing har två lopp i kroppen i år. Senast blev det seger men hästen var inte riktigt rytmisk från start menar Svante Båth som på sin hemsida meddelar att man nu lägger på hästen ett halvstängt huvudlag. Barfotakörning fram som senast.

Erik Adielsson:

– Det blir otroligt spännande. Han har varit fin i de två starterna han gjort i år och det kommer att bli lite förändringar till den här starten. Svante håller på att fundera. Han vann med tussarna kvar senast och jag tror att han kommer att göra ett bra lopp.

Fjolårets kriterievinnare är vad man säger ”ojämnt startsnabb” och lika väl som det kan bli spets, kan det sluta med ett lopp i ledarens rygg igen.

– Han vann ju kriteriet och har en viss hårdhet. Jag provar för spets men det är omöjligt att veta hur det går. Med min häst är det ju så att det är väldigt olika vilken rytm han är i. Ibland kan han öppna lite bättre och andra gånger kan man inte köra för fullt på honom.

”Lite förändringar på gång”

Erik Adielsson om de andra hästarna han kör åt Svante Båth på lördagen:

6 Upstream (V75-4) är jag är lite osäker på hur han kommer att uppträda i voltstart. Men ett sjätte är nog det spåret jag valt till honom om jag hade fått välja. Jag tror att det vara lite förändringar på gång (barfota runt om för första gången). Han är inte så tokig hästen men jag vill att han visar lite mer innan jag sticker ut hakan och säger att han ska ha superchans på V75. Men det är ett givet streck.

3 Sugarmakesmecrazy (V75-3) har gjort det bra hela tiden. Näst senast gick han en tiotid med två svängar i tredjespår och en i andraspår. Han gick bra i skymundan. Jag tror att han har vettig form men kom ju snett på det senast. Han går nog inte ut och ”bara vinner” över lång distans på Åby men det kan vara ett streck om man garderar lite, säger Erik Adielsson.

Åbytravet bjuder på lördagen på finaler i Konung Gustaf V:s Pokal (V75-7) och Drottning Silvias Pokal (V75-1).

Roger Walmanns Caddie Lisieux ser ut att bli favorit i stonas uppgörelse. I hingstarna och valackernas lopp blir Makethemark klar favorit, en häst som tränas av Petri Salmela.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet