– Jag tror att vi kan hålla ut dom

62

Christoffer Eriksson vann fyra V75 lopp den gångna helgen – tre i Sverige och en i Danmark.

I kväll kör han i samtliga fyra V86-lopp från Jägersro.

– Jag tror Borups Powerful kan nå ledningen, säger han till Trav365.

Googlar man ordet formkusk så får man upp en bild på Jägersros Christoffer Eriksson, för att vara lite skämtsam.

Den 29-årige travkusken vann den gångna helgen hela fyra V75-lopp, tre i lördags på Åby och ett i söndags på Charlottenlund i Danmark.

Ett av de V75-lopp som Eriksson vann den gångna helgen var Kungapokalen med Robert Berghs Diamanten, där förstapriset låg på knappt en miljon kronor.

I kväll arrangeras V86-tävlingarna på Solvalla i Stockholm och Jägersro i Malmö, på hemmabanan Jägersro kör formkusken i samtliga fyra V86-lopp.

”Kände redan i provstarten”

Om vi börjar med helgen som var Christoffer, vad säger du om den?

– En kanonhelg så klart, det var väldigt, väldigt bra.

Vad säger du om din seger med Diamanten i Kungapokalen, när ni lyckades vinna från spår tolv?

– Jag kände redan i provstarten att det var en riktigt bra häst, det kände man direkt. Men, väl i loppet så kändes det givetvis hopplöst. De varvade på 1.14,5 och då satt vi där bak, invändigt, säger Christoffer Eriksson och fortsätter:

– Även 6-700 meter från mål så kändes det jättesvårt, det gick extremt fort då. Men, i sista sväng så löste det sig bra och 100-150 meter från mål så fick jag upp hoppet om att vi kunde vinna. Han kändes jättefin och gick med bra spänst och hade krafter kvar, samtidigt hade det gått så fort så länge då så jag visste inte hur mycket man skulle kunna ta. Men, hästen svarade för ett jättelopp.

”Säljer sig dyrt”

I kväll kör du i alla fyra V86-lopp, om vi börjar med 4 Borups Powerful (V86-1), vad har du att säga där?

– En väldigt bra häst som har gjort ett lopp efter långt uppehåll då han blivit opererad, han gjorde ett helt okej lopp då. Inför comebacken senast så hade han varit fin i ett provlopp så jag tror nog att formen är rätt så bra nu för hans del.

Hur ser du på uppgiften?

– Vi fick bra utgångsläge med som det känns spår invändigt om de värsta konkurrenterna, och det kändes som han öppnade bra i provloppet inför comebacken och senast öppnade han också bättre bakom hästar än vad han har gjort tidigare. Jag tror jag kan hålla ut konkurrenterna från start.

Du har bra känsla för ledningen?

– Han känns mer avslappnad och fin nu, det är det som varit problemet tidigare att han inte har kunnat öppna något vidare och man inte kunnat köra för position med honom. Men, jag tror vi kan nå ledningen i kväll och därifrån tror jag han säljer sig dyrt.

”Frågetecken finns så klart”

I V86-3 så kör du favoriten 5 Marta Chip åt Petri Puro, känslan där?

– Henne har jag kört en hel del, hon var sjuk senast när jag körde henne och det var ett tag sedan, hon har också varit struken efter det. Det är svårbedömt med formen kring henne, men det är en bra häst som kommer från en tränare som brukar ha hästarna väl förberedda. På kapacitet ska hon så klart räknas, men vissa frågetecken finns ändå så klart.

7 Robros Brazza (V86-5) och 11 Flex Lane (V86-7), kommentar om den duon?

– Robros Brazza svarade för ett bra lopp senast, kanske det bästa lopp som han gjort. Allting verkar väl med honom efter det och jag tycker han är en typisk outsider. Flex Lane gick bra i Kalmar senast, i kväll fick han dock tråkigt utgångsläge mot bra hästar så där jagar vi pengar i första hand, säger Christoffer Eriksson.   

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

Föregående artikel”Jag är så glad, ett fantastiskt tillskott”
Nästa artikel”Han har absolut i Elitloppet att göra”