”Jag tror ingen kan slå den…”

95

Jackpott och 14 miljoner kronor på V86 under onsdagskvällen.

Då blir montéhästen Nantucket megafavorit.

– Jag tror ingen kan slå den, säger montéstjärnan Stephanie Werder, som rider en annan häst, Fantastic Ås, i loppet.

26-årige Stephanie har ridit montélopp runt om i världen, bland annat i USA, och var med och försvarade de blågula färgerna i Sveriges största montélopp, Montéeliten under Elitloppshelgen.

Under onsdagskvällen rider hon montélopp på V86.

– Det är jättefin reklam för montésporten att vara med i de stora spelformerna. Det är lite nytt för spelarna fortfarande, men det är inte bara negativa utspel från spelarna. Det har har kommit lite skrällar, det är lite roligt, säger hon till Trav365.

Hon fortsätter:

– Man kommer alltid ut i monté. Jag har kanske suttit fast två gånger på 450 lopp, så är det ju i monté, man sitter sällan fast.

”Jättebra fält”

I onsdagens lopp, V86-3 på Sundbyholmstravet i Eskilstuna, rider Werder med fyra segrar på 41 starter i år och med drygt 300 000 kronor inridet, skrällen 3 Fantastic Ås – mot den gigantiska favoriten 1 Nantucket med Sofia Adolfsson i sadeln.

När Trav365 når Stephanie under tisdagen har inte hunnit pratat med hästens tränare, Ola Åsebö, än – men tycker att uppgiften ser tuff ut.

– Jag rider en jättefin häst som ser ut att ha lite montéstam, men jag tror ingen kan slå Nantucket i det loppet. Den som kan slå den hästen är inte med i loppet.

Så vad har du för förväntningar på loppet?

– Jag får rida för bästa möjliga placering och försöka få med en slant hem.

Inga segerfunderingar alls?

– Nej, man får se realistiskt på det. Det är ett jättebra fält, det är flera bra hästar, inte bara Nantucket. Jag får höra med tränaren om hur han ser på det, men det blir, som sagt, svårt att slå Nantucket, absolut.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

Föregående artikelSegerstaplaren kastar sig direkt ut i hetluften i V86
Nästa artikel– Är så oerhört resultatinriktad