”Jag tycker det är rätt stort alltså”

74

Ulf Ohlsson har vunnit flest kuskchampionat av alla i Sverige.

På fredagen passerade stjärnkusken 5 000 segrar i sulkyn när han vann lopp 1 på Umåker med debutanten Hibo Viking.

– Jag kör ju mycket men jag gillar det livet. Min drivkraft är att jag älskar att tävla, sa 53-åringen.

Ulf Ohlsson blir åttonde travkusk att nå milstolpen 5 000 segrar och hamnar nu i en exklusiv klubb tillsammans med Jim Frick, Björn Goop, Olle Goop, Stig H Johansson, Örjan Kihlström, Jorma Kontio och Åke Svanstedt.

I fjol vann Ulf Ohlsson flest segrar av alla i Sverige och landade då på 411 segrar.

Ulf Ohlsson har även vunnit flest kuskchampionat på landets travbanor – 89 stycken!

– Det är klart att det är roligt att vinna titlar, men jag sätter aldrig upp mål om segrar, championat eller prispengar. Jag lever i nuet och älskar att tävla. Jag har skaffat mig mycket rutin och ser mig själv som en allround kusk, säger Ulf Ohlsson.

Då kom första segern

Ulf Ohlsson har i dag licens på Solvalla, men karriären startade på Bergsåker där även första segern kom 18 mars 1982 med hästen Brown Prophet.

Nu 35 år senare passerade han alltså 5 000 segrar och jubileumshästen på Umåker blev hästen Hibo Viking, som debuterade på bästa sätt.

– Jag tycker det är rätt stort alltså, man har haft en rätt bra karriär hittills. Ja, man får tacka alla som varit inblandade. Man såg upp till grabbarna som vann 1 000 lopp när man började som liten var grabb, sa Ulf Ohlsson.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet