”Jag vill inte sticka ut hakan för långt, men…”

25

Mycket talar för Global Trader i V75–1: ”Förutsättningarna idealiska”

Foto: MICKE GUSTAFSSON/FOTO-MIKE/KANAL75

Henrik Larsson och Global Trader.

TRAV7 december 2017 11:57

Önskedistans, drömspår och formen på topp.

Mycket talar för Global Trader i lördagens inledande V75-avdelning på Åby.

– Visst är förutsättningarna idealiska, säger hästens tränare Henrik Larsson.

Global Trader kommer närmast från en tredjeplats i klass II-finalen hemma på Solvalla 25 november, där han gick starkt till slut i ett lopp som vinnaren Global Takeover fick ”stjäla” genom att dämpa tempot rejält i ledningen.

– Det var ett lite konstigt lopp. Global Trader är inte vrålspeedig och hade lite svårt att hänga med ute i tredjespår när det gick fort i sista sväng, men han stretade på och gick jättebra över upploppet, säger Henrik Larsson.

Hur mår han efter det?

– Han gick intervaller i dag (läs tisdag) och kändes fortsatt fin. Han blir faktiskt bara piggare och piggare efter varje lopp.

”Det finns många möjligheter”

Distansen i lördagens klass I-försök är 2 640 meter och Global Trader lottades till innerspår i startvolten. Vid två tidigare tillfällen har han haft framspår över lång distans. Båda gångerna har han fått vända upp för segerdefilering.

– Det ser ju bra ut på förhand. Distansen tror jag är ett plus och spåret är också bra. Han är normalsnabb ut och det är svårt att säga om han kan hålla ledningen, men på Åby är det open stretch och han tål att göra en del jobb själv, så det finns många möjligheter.

Henrik Larsson planerar även en utrustningsändring för att få Global Trader än mer på hugget.

– Han har gått med helstängt huvudlag tidigare och nackdelen då är att han inte ser de andra. Nu öppnar vi upp och sätter på halvstängt huvudlag, så att han ser och kan tävla mer mot hästen utanför.

Är den långa resan till Åby något som oroar?

– Han reste lite sisådär till Åby senast han var där men när vi åkte till Bergsåker var han jäkligt trygg så resan är jag inte orolig för.

Summa summarum, vad tror du om chansen?

– Jag vill inte sticka ut hakan för långt men visst är förutsättningarna idealiska. Jag gillar den här hästen och tror att han kommer att göra ett rejält lopp. Han har tagit loppen väldigt fint och både utgångsläge och distans är bra. Jag är inte direkt missnöjd med kusken (Örjan Kihlström) heller. Allt ser bra ut och jag är optimistisk.

Svårt vinna trots form

Henrik Larsson har ytterligare en häst till start på lördag och om man sorterar in Global Trader i kategorin spikförslag platsar White Witch Doc (V75-2) under rubriken skrällbud. Hon har bara en seger på 24 starter men hennes formkurva pekar uppåt och senast spurtade hon in som tvåa.

– Hon har problem med brunsten under sommaren men har gjort fina lopp på slutet. Jag har lite svårt att sätta in henne i loppet men tror att motståndet är lite för tufft och jag får ligga lite lågt även om formen är bra. Tjänar hon pengar är vi nöjda, säger Larsson.

OLA JOHANSSON/KANAL75

7 december 2017 11:57

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelKaj Widell: ”Jag vet inte vad det var som hände”
Nästa artikelStjärnan jagar plats i storloppet – på julafton

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.