”Jag vill se att hon får gå ut sig i kväll”

84

Inga In Heaven är travhästen som är döpt efter tränaren Fredrik Wallins mormor – som en hyllning efter hennes bortgång.

I kväll hoppas Wallin att Inga kan le från himlen – då stoet jagar seger på V86.

– Hon har äntligen fått bra utgångsläge, säger Fredrik Wallin.

Fyraårige travhästen Inga In Heaven föddes kort efter att uppfödaren och travtränaren Fredrik Wallins mormor gått bort.

Att den då lille krabaten skulle få sitt namn som en hyllning till mormor Inga var givet.

– Hon var den människa som stod mig närmast, har Fredrik Wallin tidigare berättat.

Och Inga In Heaven har gjort det bra på tävlingsbanan, hittills i karriären har hon sprungit in drygt 1,1 miljoner kronor – detta trots bara en seger hittills. Den största framgången kom, förutom en finalplats i StoChampionatet, i april tidigare i år då hon slutade tvåa i Drottning Silvias Pokal.

I kväll startar Inga In Heaven på V86, och tränaren Fredrik Wallin är optimistisk.

”Hoppas på ledningen”

– Jag tycker att hon är i bra ordning för dagen och jag skulle vilja se henne gå ett ordentligt lopp nu, säger Fredrik Wallin och fortsätter:

– Jag skulle gärna vilja se henne i ledningen.

Varför vill du att hon går ett ordentligt lopp i kväll?

– Hon startar inte så ofta och det är bara någon månad kvar till Breeders Crown.

Du ville gärna se henne i ledningen, är hon snabb nog för att hitta dit, tror du?

– Jag vet inte hur startsnabba de andra är, men hon är rätt kvick från start och jag hoppas hon kan ta sig förbi de som är invändigt om henne.

”Vill att hon får gå ut sig”

Vad tror du om segermöjligheterna?

– Jag tycker det är svårt att sätta in hästarna, jag vet inte formen på de andra, men min häst brukar gå bra efter uppehåll och jag tror hon gör ett bra lopp i varje fall. Det är så sällan hon har bra utgångsläge så nu när hon äntligen fått det så får hon laddas iväg ordentligt nu så hon får gå ut sig, säger Fredrik Wallin och fortsätter:

– Jag tycker att hon gör bra lopp varje gång, det var väl senast på Umåker som hon var sämre men det är något med den banan som inte fungerar för henne, det var likadant när hon tävlade där i fjol.

Några ändringar?

– Eventuellt att hon får tävla med helstängt huvudlag i kväll, jag ska prova henne bakom startbilen före tävlingarna så bestämmer jag mig efter det. Hon tävlade med helstängt i fjol, men har hittills i år bara tävlat med norskt huvudlag.   

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

Föregående artikel”Han har väl slagit värre hästar förut?”
Nästa artikelSpelexperten: ”Blir livsfarlig i kväll…”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.