Jagar segerrekord – efter uppvisningen

21

Här tar stjärnhästen On Track Piraten hem sjätte raka segern.

Han passerade därmed ikonhästen Legolas i antalet V75-segrar.

– Det är fantastiskt, helt otroligt, säger tränaren Hans R Strömberg.

När V75 avgjordes på Romme 7 januari plockades dalahästen On Track Piraten bort från V75-kupongen, för att i stället hamna på V4-kupongen. Något som ägarna till hästen inte var speciellt nöjda med.

– Han var segerrikast på V75 i Sverige förra året, det är trav på hemmaplan, då får han inte vara med på V75. Jag förstår det ur en spelmässig synvinkel, men jag tror de hade tjänat att ha honom på V75 den här gången. Han hade dragit folk. Det här är jättetråkigt, sa delägaren John Backlund till Trav365 då.

Tangerade Copiads segertid

Under lördagen var On Track Piraten tillbaka på V75 – som storfavorit. Han var spelad till hela 88 procent och gjorde ingen besviken.

Royal Fighter med Jennifer Tillman i sulkyn tog ledningen och behöll den hela vägen till upploppet, då satte Johnny Takter och On Track Piraten in en extra växel och kunde relativt enkelt ta hem segern – helt planenligt.

Det var On Track Piratens sjätte raka seger och hästen har nu tagit 21 segrar på V75 och passerade ikonhästen Legolas. Dessutom tangerade han Copiads löpningsrekord från 1994 på 1.10,7.

Jagar rekordet

Nu jagar ”Piraten” Callits rekord på 27 V75-segrar, som är den varmblodiga häst med flest segrar i travets elitserie.

– Det är fantastiskt, helt otroligt. Det visar att man inte behöver åka över Atlanten för att köpa bra hästar, säger tränaren Hans R Strömberg om svenskfödde ”Piraten”.

Även TV12-experten Micke Nybrink var lyrisk över Dalahästen.

– Vilken otrolig häst det är. Han är en maskin, att han alltid levererar. När var han dålig senast? Jag har ingen aning, jag kan inte påminna mig, säger han.

Segern för On Track Piraten i V75-3, gulddivisionen, var värd 150 000 kronor. Hittills har hästen sprungit in 13,7 miljoner kronor.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
Jagar segerrekord – efter uppvisningen

Föregående artikelJätteskrällen – när favoriten floppade
Nästa artikelFiaskot: Här dör startbilen på V75

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.